Talan ordusundan kaçıp, QSD’ye katıldı

İşgalci Türk ordusuna bağlı Ceyş Teherî El-Siriye çetelerine katılıp ve daha sonra ayrılan Ehmed Cuma, “Onlar dolar ordusu, görevi sadece talan, hırsızlık ve çete grupları arasında karışıklık yaratmak” dedi.

ANHA’ya konuşan İşgalci Türk ordusuna bağlı Ceyş Teherî El-Siriye çetelerine katılıp ve daha sonra ayrılan 25 yaşındaki Reqalı Ehmed Cuma, Türkiye’de inşaatta kalıp işçiliği yaptığını ve daha sonra geri dönüp işgalci Türk ordusuna bağlı Ceyş Teherî El-Siriye çetelerine katıldığını belirtiyor. 

Sadece 20 gün çetelerin yanında kaldığını söyleyen Ehmed, çetelere ilişkin şunları aktarıyor: “Türkiye çete grupları Fırat Kalkanı gibi İdlib kalkanı oluşturmak istiyor. Sadece para için bir ordu, özgürlük ya da özgürleştirmek için değil. Onlar dolar ordusu, görevi sadece talan, hırsızlık ve çete grupları arasında karışıklık yaratmak.”

İşgalci Türk ordusunun hedefinin talan ve yıkım olduğunu vurgulayan Ehmed, şöyle devam ediyor: “Onlar kendi devletlerinin çıkarlarını gerçekleştiriyor, çeteler de kendi şahsi çıkarları için onların arkasından gidiyor.

‘İŞGAL EDİLEN BÖLGELERDE TALAN VE ZULÜM VAR’

Bu bölgedeki halk kıymetsiz ve değersiz kalmış. Minbic ve Cerablus’un arasında büyük bir fark var. Minbic’de özgürlük, demokrasi ve huzur var. Türkiye tarafından işgal edilen bölgelerde ise aksine zulüm, hırsızlık ve talan var.”

Ehmed Cuma işgalci Türk ordusuna bağlı çetelerden koparak Minbic Askeri Meclisine teslim olan onlarca gençten biri. Minbic Askeri Meclisi çetelerden kopan gençlerin durumunu gözden geçirerek ailelerine teslim ediyor.

Ehmed Mihemed Cuma, Minbic Askeri Meclisi’ne katılarak savaşçılarının yanında toprağını ve ülkesini savunmaya karar veriyor.

Bazı gençler ise çete gruplarından koparak ya Minbic Askeri Meclisi’ne ya da QSD’ye katılıyor.