Tebqa ve Derik’te şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Reqa Özgürleştirme Hamlesi sırasında şehit düşen 10 savaşçı sonsuzluğa uğurlandı.

DERİK

Derik halkı, Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 6 savaşçıyı sonsuzluğa uğurladı.

Derik’te binlerce yurttaş Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Îshaq Kenal (Mazlum Çekdar), Fadî Elî (Fadî Heskawî), Mihemed Ehmed (Berxwedan Erûr), İdris Mihemed (Îdil Iraqî) ile Asayiş Güçleri üyeleri Fehid Hasûd ve Salih Yûsif’u (Çiya) Şehit Xebat Derik Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı.

Şehitlikteki uğurlama töreni YPG-YPJ savaşçıları ve Asayiş Güçleri tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Sonrasında konuşma yapan YPG komutanlarından Mihyedîn Xêrkî şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, “Şehit düşen bu yoldaşımız DAIŞ çetelerine karşı direnişin ve halkların kardeşliğinin sembolü olmuştur” dedi.

Mihyedîn Xêrikî konuşmasını şehitlerin yolunda ilerleyeceklerinin sözünü yineleyerek sonlandırdı.

Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr El-Sellûm da törende yaptığı konuşmada 6 şehidin ailesine başsağlığı diledi ve şehitlerin mücadelesiyle edinilen kazanımlara değindi.

Konuşmaların ardından şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda 6 şehidin naaşı intikam sloganları ve annelerin zılgıtları arasında toprağa verildi.

TEBQA

Tebqa halkı, Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 4 QSD savaşçısını düzenlene törenle son yolculuğuna uğurladı.

Yüzlerce Tebqalı yurttaş şehit düşen QSD savaşçıları Ela El-Elî (Ela), Îsa El-Hac Husên (Îsa), Salih El-Salim (Salih) ve Mihemed Henan’ı uğurlamak için bir araya geldi.

Halk şehitlerin naaşlarını almak için Fırat Barajı’nda toplandıktan sonra uzun bir araç konvoyu eşliğinde Tebqa Şehitliği’ne doğru yol aldı.

Şehitlikteki tören bir dakikalık saygı duruşu ve askeri törenle başladı. Ardından QSD komutanlarından Ümit Kayar konuşma yaptı ve şehitlerin mücadelesine sahip çıkma sözünü yineledi.

Tebqa Sivil Meclisi Üyesi Asya Xerbî de şehitler sayesinde bölge halkının özgürlüğe kavuştuğunu söyledi ve şehitlerin hakikat mücadelesine ilişkin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ‘Hakikat Aşktır, Aşk Özgür Yaşamdır’ sözlerini hatırlattı.

Sulh Meclisi Üyesi Ehmed Ewad El-Husên de bölge gençlerinin özgür bir yaşam inşa etmek için canlarını feda ettiğini söyledi.

Törende konuşmaların ardından şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Tören sonunda 4 şehidin naaşı “Şehîd Namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.