Tebqa ve Hesekê’de şehitlere törenle veda

Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen QSD’liler Tebqa ve Hesekê’de düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Reqa’da şehit düşen QSD savaşçıları Ebdulezîz Misrib ve İsmail Remlê’nin (Nimir) naaşlarını Tebqa’ya getirmek için Kobanê’den yola çıkan konvoy, yol üzerinde Cerniye ve Mehmûdlî kasabasından geçerken yüzlerce yurttaş tarafından karşılandı. Konvoy kentin kuzey girişine ulaştığında yüzlerce Tebqalı zılgıtlar ve “Bi Can Bi Xwîn Em Te Re Ey Şehîd” sloganlarıyla konvoyu karşıladı.

Şehitleri uğurlamak için düzenlenen törende Tebqa Sivil Meclisi, Tebqa Kadın Meclisi, İç Güvenlik Güçleri üyeleriyle QSD savaşçıları da hazır bulundu.

Şehitlikte düzenlenen tören saygı duruşu ve askeri törenle başladı. Sonrasında QSD komutanlarından Xeyrî Mihemed yaptığı konuşmada şehitlerin mücadelesine sahip çıkacaklarının sözünü yineledi ve onların demokratik ulus ve halkların kardeşliği hayalini gerçekleştireceklerini belirtti.

Xeyrî Mihemed konuşmasının devamında Reqa’da şehit düşen Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Ednan Ebu Emced’i de andı.

Aşiretler Uzlaşma Meclisi adına konuşma yapan Hamid Ferec de QSD savaşçılarından şehitlerin yolunu takip etmelerini ve intikamlarını almalarını istedi.

Şehit Aileleri Komitesi adına konuşan Ebîr Mûsa ise şehitlerin mücadelesiyle halkların birliğinin sağlandığını ve düşmana karşı direnişin güçlendiğini söyledi.

Konuşmaların sona ermesinin ardından şehitlerin şahadet belgeleri okundu ve ailelerine verildi.

Tören sonunda Şehit Ebdulezîz ve Şehit İsmail’in naaşları annelerin zılgıtlarıyla birlikte toprağa verildi.

HESEKÊ

YPG’li özgürlük savaşçıları Şehit Botan ve Şehit Jiyan, Hesekê’de düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Hesekê Kantonu’nda yüzlerce yurttaş YPG savaşçıları Mihemed Mehmûd (Jiyan Hesekê) ve Nebîl El-Siyûd’un (Botan Hesekê) cenazelerini almak için Şehit Aileleri Meclisi önünde bir araya geldi. Kitle şehitlerin YPG bayraklarına sarılı tabutlarını aldıktan sonra Dawidiyê köyünde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola koyuldu.

Şehitlikteki tören bir dakikalık saygı duru ve askeri törenle başladı. Askeri tören sonrası Şehit Aileleri Meclisi adına Sultan Qasim konuştu ve “Şehitler özgürlüğün ışığı ve özgür yaşamın inşacılarıdır. Bugün onlar sayesinde güven içinde yaşıyoruz” dedi.

YPJ komutanlarından Mahabat Koçer ise törendeki konuşmasında YPG-YPJ ve QSD savaşçılarının Reqa Özgürleştirme Hamlesi’ndeki direnişini selamladı.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi İlham Bekir, şehitlere ait şahadet belgelerini okudu ve ailelerine teslim etti.

Tören sonunda Şehit Jiyan ve Şehit Botan sloganlar ve zılgıtlarla sonsuzluğa uğurlandı.