Tebqa ve Kobanê’de şehitler uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi sırasında şehit düşen 4 QSD savaşçısı Tebqa ve Kobanê’de gerçekleştirilen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

TEBQA

Tebqalı yüzlerce yurttaş, Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 3 QSD savaşçısını son yolculuğuna uğurladı.

Sabah saatlerinde şehitlerin cenazeleri Kobanê’den konvoy eşliğinde Tebqa’daki Fırat Barajı’na getirildi. Burada yüzlerce yurttaş ve kanaat önderleri şehit düşen QSD savaşçıları Yahya Şeîb (Ebû Xewla Ilamî), Ebdullreman El-Ehl (Doçka) ve Ehmed Şêx Mûsa’nın (Qenas) naaşlarını alarak Tebqa Şehitliği’ne doğru yol aldı.

Şehitlikteki tören YPG-YPJ savaşçıları ve Özsavunma Askerleri tarafından düzenlenen askeri törenle başladı.

Törende konuşma yapan QSD komutanlarından Zinar Kobanê, Suriye topraklarını DAIŞ çetelerinden kurtaracaklarını belirtti.

Tebqa Sivil Meclisi adına konuşan Asya Xerbî de şehitlerin özgürlük ve onur için canlarını feda ettiğini söyledi.

Tebqa Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Ebîr Mûsa da törendeki konuşmasında şehitlerini, Suriye’deki ortak yaşamın gelişmesindeki rolüne değindi.

Konuşmaların ardından şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Tören sonunda kılınan cenaze namazının ardından 3 savaşçı sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

KOBANÊ

Kobanê Kantonu halkı, Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen İbrahim El-Hacî’yi törenle son yolculuğuna uğurladı. ‫

Ailesinin isteği üzerine, Reqa’da şehit düşen Arap asıllı Minbic Askeri Meclisi savaşçısı İbrahim El-Hacî (İbrahim) Kobanê’nin batısındaki Cadê köyünde düzenlenen törenle uğurlandı.

Şehidi uğurlamaya gelenler arasında yüzlerce yurttaşın yanı sıra Kobanê Kantonu TEV-DEM Eşbaşkanı Ayşe Efendî ve Şehit Aileleri Meclisi Başkanı Arif Balî de hazır bulundu.

Şehidi uğurlama töreni bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşma yapan Ayşe Efendî, şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti ve bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini, bu yüzden Kürt ve Arap halklarının dayanışması gerektiğini söyledi.KOBANE-MERASIMA-SEHIDA1 ‫(1) ‫

Törenin devamında konuşma yapan Kobanê kantonu Batı Hattı Kongreya Star Yönetimi Üyesi Ebîr Hemed Casim da Rojava ve Kuzey Suriye Devrimi’nde şehitlerin fedakarlıklarına değindi.

Konuşmaların ardından şehide ait şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda cenaze namazı kılındı ve sonrasında Şehit İbrahim’in naaşı, şehitlere bağlılık sloganları eşliğinde toprağa verildi.