Türk devleti sivilleri bombalıyor

Türk devleti, Girê Sipî ve Eyn Îsa’ya bağlı köylere yönelik saldırılarında sivil yerleri hedef aldı. Halka ait ev ve buğday tarlaları da zarar gördü.

Tüm dünyanın koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği süreçte Türk devleti ise Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgalci saldırılarına devam ediyor. Girê Sipî ve Eyn Îsa’ya bağlı köylerde özellikle sivil yerleri hedef alan Türk devletinin saldırılarında halka ait evler ve buğday tarlaları zarar görüyor.

'EVİMİZDE KORKUYLA YAŞIYORUZ'

Türk devleti, 4 Mayıs akşamı Girê Sipî’ye bağlı Zennubiya köyünü obüslerle bombaladı. Köyde köylülere ait buğday ve arpa tarlaları zarar gördü.
Zennubiya köy sakinleri sürekli olarak Türk devletinin havan ve obüs saldırılarından dolayı evlerinde korkuyla yaşadıklarını belirtiyorlar.
Köyde yaşayan ve buğday tarlaları zarar gören Mihemmed Ehmed, şunları söyledi:
"Türk devleti sürekli olarak köyümüzü bombalıyor. Biz bu köyde siviller yaşıyoruz. Köy aile dolu. Sürekli saldırıyorlar ve bizim tarlalarımız, evlerimiz zarar görüyor. Halimizi görüyorsunuz, köyün durumu ortada."
Türk devletinin kendilerinden ne istediğini bilemediklerini belirten Fatıma Ehmed ise “Her saldırı olduğunda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Obüsler köyün ortasına düşüyor. Evlere isabet ediyor. Ben korkumdan komşumun evine kaçıyorum. Bu ramazan ayında hâlâ bize saldırıyorlar. Evlerimizde bile bize bir rahat vermiyorlar" şeklinde konuştu.