Türk ordusu ve çetelerinin 7 günlük Rojava’ya saldırı bilançosu

Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin son 7 gündeki saldırılarına ilişkin açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Efrîn kent merkezine saldırıda 7 sivilin yaralandığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Türk ordusu ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırı ve ihlallerinin devam ettiğine dikkat çekti.

YPG Basın Merkezi’nin 7 günlük bilançosu şöyle:

“24.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrîn Kantonuna bağlı Şera ilçesinin Eyn Deqne, Beluniye ve Maranez köylerine doçka silahlarıyla ve Şerawa ilçesinin Basufane köyüne havan toplarıyla saldırmıştır. Ayrıca aynı zamanda Türk ordusu keşif uçakları Şera ilçesi üzerinde gezmiştir.

25.08.2017 tarihinde Efrîn Kantonu Cindires bölgesine bağlı Baz Tepesi ve Barin Tepesi’ne roketlerle saldırmıştır.

26.08.2017 tarihinde saat 02.30’da Türk ordusu ve bağlı çeteleri obüslerle Efrîn Kantonu Şera ilçesine bağlı Eyn Deqne, Malikiye, El Kamiye, Şewarxa, Maranez ve Beluniye köylerine saldırmıştır. Aynı zamanda güçlerimiz çetelerin saldırılarına karşılık vermiş ve obüslerle Kefer Xaşer’deki çete mevzilerini vurmuştur. Sonuç olarak çetelerin mevziisi yıkılmış, ancak öldürülen ve yaralanan çetelere ilişkin net bilgi edinilememiştir. Yine aynı günde çeteler havan toplarıyla Efrîn Kantonu Şerawa ilçesine bağlı Basufane köyüne saldırmıştır.

27.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler katyuşa, havan topları, doçka ve BKC’lerle Efrîn Kantonu Cindires bölgesine bağlı Baz Tepesi ve Barin Tepesi’ne saldırmıştır. Güçlerimiz çetelerin saldırısına karşılık vermiştir.

28.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrîn Kantonu Şera ilçesine bağlı Qestele Tepesi, Maranez ve Malikiye’ye obüs ve doçka silahlarıyla; Şerawa ilçesine bağlı Basufane köyüne havan topları ve B7 roketleriyle ve Cindires bölgesine bağlı İska Tepesi ve Şehit Şilan Tepesi’ne doçka ve BKC’lerle saldırmıştır.

29.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrîn Kantonu Cindires bölgesine bağlı Baz Tepesi, Barin Tepesi ve Bedran Tepesi’ne havan toplarıyla; Şera ilçesine bağlı Maranez köyüne obüs ve doçka silahlarıyla saldırmıştır. Ayrıca saat 22.00’da Türk ordusu ve bağlı çeteleri Efrîn kent merkezine top saldırısı gerçekleştirmiştir. Saldırı sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 7 sivil yaralanmıştır. Yaralılardan birinin durumu ağır. Yine maddi hasar meydana gelmiştir. Güçlerimiz aynı anda Türk ordusu ve çetelerine karşılık vermiştir. Askeri karargah olarak kullandıkları Ezaz Hastanesi ve Kil Cibrin Karargahı hedef alınmıştır. Öldürülen ve yaralanan çetelere ilişkin net bilgi elde edilememiştir. Güçlerimizin karşılık vermesinin ardından saat 23.00’da çeteler obüs toplarıyla Efrîn Kantonu Cindires bölgesine bağlı Maranez, Şewarxa ve Eyn Deqne köylerine saldırmıştır.

30.08.2017 tarihinde Türk ordusu ve bağlı çeteleri Efrîn Kantonu Şera ilçesine bağlı Xedamet Kontrol noktasına obüs toplarıyla; Cindires bölgesine bağlı Baz Tepesi, İska Tepesi ve Barin Tepesi’ne havan toplarıyla ve Şerawa ilçesine bağlı Basufane köyüne havan topları, SPC-9, doçka silahlarıyla saldırmıştır. Güçlerimiz aynı anda havan topları, obüs ve B7 roketleriyle çete saldırılarına karşılık vermiştir.”