Uluslararası koalisyon heyeti federasyon temsilcileriyle görüştü

Uluslararası koalisyon temsilcileri Kuzey Suriye Federasyonu’na bağlı kurumların temsilcileriyle bir araya geldi.

Reqa Sivil Meclisi’nin Eyn Îsa kasabasındaki binasında gerçekleşen toplantının ayrıntılarına ilişkin QSD’nin resmi internet sitesinden açıklama yapıldı.

Uluslararası koaliyon heyetinden ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi ve aynı zamanda uluslararası koalisyonun sivil işlerinden sorumlu yetkilisi Alex Star, siyasi çalışmalardan sorumlu yetkilisi Camberley Belley ve uluslararası koalisyon güçleri özel kuvvetler komutanı Albay Tom Creek yer aldı.

Kuzey Suriye Federasyonu heyetinde ise uluslararası koalisyon güçleri siyasi danışmanı Amed Seydo, MSD Eşbaşkanı Îlham Ehmed, MSD üyeleri Hesen Mihemed Elî ve Ebdulqadir Mûhid, QSD sözcüleri Cîhan Şêx Ehmed  ve Telal Silo, QSD komutanlarından Ebdulqadir Hivêdlî, Reqa Sivil Meclisi eşbaşkanları Leyla Mustefa ve Şiwax Borsan, Tebqa Sivil Meclisi eşbaşkanları Rewşen Ehmed ve Ehmed Şeban ve Reqa İç Güvenlik Güçleri Genel Yöneticisi İdrîs Mihemed hazır bulundu.

Açıklamaya göre toplantıda Reqa’nın son durumu ve kentin kurtarılmasının ardından güvenlik, hizmet ve yönetim çalışmalarının nasıl olacağı tartışıldı.

Açıklamada ayrıca MSD temsilcilerinin toplantıda Reqa Sivil Meclisi ve QSD’nin özgürleştirdiği alanlardaki siyasi temsiliyetin MSD tarafından sağlandığını belirtti, Reqa Sivil Meclisi’nin de MSD’nin gözlemiyle inşa edildiğini belirtti.

Öte yandan toplantıda bölge devletlerinin müdahaleleri ve Baas rejiminin Reqa Özgürleştirme Hamlesi’ni engelleme çabaları; Reqa’nın kurtarılmasından sonra savunmasının nasıl olacağı ve bu savunmanın gerçekleşmesi için askeri ihtiyaçların karşılanması tartışıldı.

Toplantıda son olarak uluslararası koalisyonun, Baas rejiminin hamleyi engelleme çabalarına karşı görevini yerine getirmesi gerektiği belirtildi.