YPG 5 günlük bilançoyu açıkladı

YPG, Türk ordusu ve çetelerin Rojava’ya yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, son 5 günlük saldırıların bilançosu yer aldı.

YPS resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

 “31.07.2017 tarihinde Türk ordusu ve çeteleri tank ve obüslerle Eyn Deqnê, Belûniyê ve Maranezê köylerine saldırdı. Aynı gün Türk ordusu sınırı ihlal ederek Kobanê topraklarına geçti. Burada yeni savaş mevzileri yapmak isteyen askerlere güçlerimiz müdahale etti, bunun üzerine türk ordusu geri çekilmek zorunda kaldı.

01.08.2017 tarihinde Türk ordusuna ait bir keşif uçağı Maranez bölgesinde keşif yaptı. Aynı gün Türk ordusuna bağlı çeteler doçka silahlarıyla Efrîn’in Şera, Şêrewa ve Cindirêsê ilçesine saldırdılar. Çeteler obüslerle de Eyn Deqnê cephesine saldırmışlardır.

02.08.2017 tarihinde de Türk ordusunun keşif uçakları Eyn Deqnê, Maranezê, El Kamiyê ve Belûniyê cephelerinde keşif faaliyeti yaptı. Aynı gün saat 01:00 ve 03:00 arasında çeteler obüslerle Malikiyê, Şêwarxa ve Eyn Deqnê’ye saldırdı. Güçlerimiz aynı anda çetelere ağır silahlarla karşılık verdi ancak ölü ve yaralı çete sayısı hakkında net bilgi elde edilemedi. Aynı gün Dozer aracılığıyla Kobanê’ye bağlı Selim köyünde askeri amaçlı yol yapmak isteyen Türk ordusunu güçlerimiz ağır silahlarla vurmuş, Türk ordusunun Dozer aracı darbelenmiş ve çalışamaz duruma gelmiştir.

04.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler bomba yüklü araçla Eyn Deqnê’ye saldırmak istedi. Güçlerimiz bunu fark edip Türk ordusuna bağlı çetelerin bomba yüklü aracını hedefine ulaşmadan vurup imha etmişlerdir. Aynı gün güçlerimiz çetelere ait Drone tipi keşif uçağını da darbelemiş ve düşürüp ele geçirmiştir. Yine aynı gün Türk ordusu Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Eyn Deqnê, Belûniyê ve Vîla Qadî bölgelerini obüslerle bombalamıştır. Yine aynı tarihte çeteler Qestelê tepesine B7 silahıyla, Efrîn’in Cindirêsê ilçesine bağlı Baz ve Barîn tepelerine de havanlarla saldırı yapmıştır. Doçka silahlarıyla da Şehît Şîlan tepesine saldıran çeteler aynı anda doçka ve BKC silahlarıyla da Efrîn Şera’ya bağlı Maranezê ve Eyn Deqnê alanlarına saldırmışlardır.”