YPG 8 şehidin kimliklerini açıkladı

YPG Basın Merkezi Reqa ve Efrin’de şehit düşen 8 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, 16-23 Temmuz tarihleri arasında Reqa ve Efrin’de şehit düşen 2’si kadın 8 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

Şehit düşen savaşçılardan birinin ABD’li David Taylor olduğu belirtildi.

YPG sitesinde yer alan açıklamada, şehitlere ilişkin şu bilgi ve değerlendirmeler yer aldı:

“Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi emin adımlarla ilerlerken şehrin dört tarafında da YPG ve YPJ savaşçılarının da büyük bir özveriyle katılım sağladığı hamlede DAIŞ çeteleriyle kıyasıya bir savaş durumu yaşanmaktadır. Reqqa’nın dört yakasındaki Rewda, Hişam Bin Ebdulmelik, Nezlet Şihade, Eski Reqqa ve Berid mahallerinde savaşçılarımız DAIŞ çetelerine karşı yoğun bir savaş ile ilerleyişini sürdürmektedir. Özellikle 22 Temmuz günü çetelerin esir tuttuğu yüzlerce sivilin kurtarıldığı ve bazı mahallelerin büyük kısmının özgürleştirildiği çatışmalarda YPJ komutanlarımızdan Sozdar yoldaşımızla beraber 6 yoldaşımız son mermilerine kadar çetelerle savaşmış, kahramanca şehadete ulaşmışlardır.

Sozdar arkadaş devrimin ilk kıvılcımlarından itibaren saflardaki yerini almış ve mücadelesinin sonuna kadar yürüyüşünü büyük bir kararlılıkla sürdürmüştür. Büyük bir yurtseverlik, fedakarlık ve devrime olan aşk düzeyinde bağlılıkla her daim özgür kadına doğru yürümeye devam etmiştir. Sozdar arkadaş, Apocu duruşuyla Rojava’daki tüm hamlelerde yerini alarak özgürlük savaşçılarının komutanı olarak Rojavalı özgür kadın duruşunun sembolü haline gelmiştir. Sozdar yoldaş her zaman mücadelemize ışık tutacak, özgür ülke ve topluma giden yolda yolumuzu aydınlatacaktır. Komutanlarımız Şevîn ve Sozdar yoldaşlar şahsında tüm devrim şehitlerine, Rakka’yı Özgürleştirme Hamlesini başarıya ulaştırma sözü veriyoruz.

17 Temmuz günü işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’in Eyn Deqnê köyüne yönelik bir saldırı gerçekleştirmiş, güçlerimizin direnişi sonucunda bu saldırıları kırılarak büyük bir hezimete uğratıldığını detaylı bir şekilde açıklamamızda belirtmiştik. Bu direnişte Ferhad yoldaşımız ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Şimdiye kadar olan tüm tıbbi müdahalelere rağmen Ferhad yoldaşımız 23 Temmuz günü şehit olmuştur.

Ayrıca enternasyonalist savaşçımız Zafer Qereçox (David Taylor) yoldaş da insanlık düşmanı DAIŞ çetelerine karşı savaşırken 16 Temmuz günü Reqqa’da şehadete ulaşmıştır. Zafer yoldaşımız da Demhat Goldman, Rodi Deysie ve Soro Zinarların izinde yürüyerek Rojava devrimini insanlığın kurtuluş umudu haline getirmişlerdir ve onlarca enternasyonalist devrimci onların izinden ilerleyerek YPG saflarına katılmaktadır.

David Taylor 1991 yılının Şubat ayında, Amerika’nın Florida kentinde işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Üniversite yıllarında Felsefe lisansı yapan David, sonraki dört yılını Amerikan ordusunda geçirdi. 2017 Mayıs ayında YPG saflarına katılan David, Zafer Qereçox adını seçti. Yoldaşları arasında sevilen, yüreği büyük, duyarlı ve yaptığı işte uzman olan bir yoldaştı. “YPG’ye DAIŞ faşizmine karşı savaşmak için katıldım. Rojava Devrimi için yapmam gereken her türlü fedakarlığa hazırım” diyen Zafer yoldaş, 16 Temmuz günü Rakka’da şehadete ulaşmıştır. Enternasyonal savaşçımızın mücadelesi zaferle taçlandırılacaktır.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savıunma Birlikleri (YPJ) olarak Şevîn, Sozdar, Zafer, Bêrîtan, Egid, Ferhad, Kûrtay ve Simkolar şahsında tüm devrim şehitlerini anıyor, kutsal davalarını başarıya ulaştırmak için mücadeleyi yükseltme sözü veriyoruz. Bu temelde şehit ailelerine ve yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehitlerimizin sicil bilgileri şöyle:

Bêrîtan Sema

Kod Adı: Bêrîtan Sema

Adı Soyadı: Xalîda Sema

Ana Adı: Medîne

Baba Adı: Ebdulrehîm

Doğum Yeri: Dêrik

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 22 Temmuz 2017

Egîd Agirî

Kod Adı: Egîd Agirî

Adı Soyadı: Dijwar Hisên

Ana Adı: Terfa

Baba Adı: Ebdulrehman

Doğum Yeri: Amudê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 22 Temmuz 2017

Ferhad Qelqelî

Kod Adı: Ferhad Qelqelî

Adı Soyadı: Mihemed Elmas

Ana Adı: Gûlbe

Baba Adı: Bedrî

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / 23 Temmuz 2017

Kurtay Bakur

Kod Adı: Kurtay Bakur

Adı Soyadı: Sozdar Hisên

Ana Adı: Şêxa

Baba Adı: Mihemed Sidiq

Doğum Yeri: Girkêlegê, Girziyaret köyü

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 22 Temmuz 2017

Mîtan Til Koçer

Kod Adı: Mîtan Til Koçer

Adı Soyadı: Amir Mustafa

Ana Adı: Dilşa

Baba Adı: Zekî

Doğum Yeri: Amudê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 22 Temmuz 2017

Simko Çiya

Kod Adı: Simko Çiya

Adı Soyadı: Beşîr Xelef

Ana Adı: Leyla

Baba Adı: Ibêd

Doğum Yeri: Dêrik

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 22 Temmuz 2017

Sozdar Bawer

Kod Adı: Sozdar Bawer

Adı Soyadı: Sozdar Ismaîl

Ana Adı: Fatma

Baba Adı: Omer

Doğum Yeri: Dêrik

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 22 Temmuz 2017

Zafer Qereçox

Kod Adı: Zafer Qereçox

Adı Soyadı: David Taylor

Ana Adı: Rebecca

Baba Adı: David

Doğum Yeri: Florida

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa /16 Temmuz 2017”