YPG Basın Merkezi: Efrîn'de 5’i Türk askeri, 30 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e yönelik saldırılarında çıkan çatışmalarda 5’i Türk askeri, 30 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi Resmi İnternet sitesinde yaptığı açıklamada, Türk ordusu ve emrindeki çetelerin Rojava’ya yönelik saldırı ve ihlallerinin sürdüğünü belirtti. Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn’e yönelik saldırılarını arttırdığına da dikkat çekilen açıklamada, 3 günlük saldırı ve ihlal sonuçları açıklandı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“15 Temmuz 2017 günü saat 20:00’dan 23:00’a kadar Türk ordusuna bağlı çeteler havan toplarıyla Basûfanê köyüne saldırdı. Şêrewa’ya bağlı Başemrê cephesine de BKC silahlarıyla saldırmışlardır. Güçlerimiz tarafından çetelerin saldırısına anında karşılık verildi ancak düşmanın ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi. Yine aynı gün çeteler Efrîn’in Cindirêsê ilçesine bağlı Girê Barîn cephesine doçka silahlarıyla saldırmıştır.

16 Temmuz 2017 tarihinde saat 05:00’da çeteler Şera’ya bağlı Maranez köyüne obüslerle saldırmıştır. Aynı gün saat 20:00’da da aynı yere doçkalarla saldırmışlardır. Aynı gün Türk ordusu ve çeteleri saat 08:00’da Efrîn’in Şêrewa ilçesine bağlı Basûfanê köyüne havan toplarıyla saldırmıştır. Güçlerimiz de Başemrê cephesinde yeni mevziler kurmak isteyen çeteleri orta ağırlıklı silahlarla vurmuştur. Bunun sonucunda çeteler durduruldu ancak çetelerin ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi. Yine aynı gün güçlerimiz Efrîn’in Cindirêsê ilçesine bağlı Girê Baz bölgesinde çetelerin saldırılarına BKC silahlarıyla anında karşılık vermiştir. Diğer yandan Türk ordusu Kobanê’ye bağlı Koran köyünde sivilleri taraması sonucu bir sivil yaralanmıştır. Yaralanan sivil güçlerimiz tarafından tedavi edildi.

17 Temmuz 2017 tarihinde Türk ordusu ve çeteleri Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Eyn Deqnê alanına panzerlerle saldırı gerçekleştirmiştir. Bu saldırı sonucunda Suriye rejim güçlerine bağlı 2 noktada bulunan rejim askerlerinden biri çeteler tarafından esir alınmıştır. Bu saldırının ardından ilerlemek isteyen Türk ordusu ve çeteleri güçlerimizin direnişiyle karşılaşmış ve büyük bir çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonucu Türk ordusu ve çeteleri ağır bir yenilgi almıştır ve güçlerimiz alanda temizlik operasyonuna başlamıştır. Temizlik operasyonunda çetelerin rejim güçlerinden aldığı 2 nokta çetelerden temizlendi. Bir çete sağ yakalandı, 30 çete öldürüldü, onlarca çete de yaralandı. Tespit edebildiğimiz kadarıyla öldürülen çetelerin 5’i, yaralanan çetelerin ise 9’u Türk askeridir. Öldürülen çetelerden 9’unun cenazesi güçlerimiz kontrolü altına aldığı alandadır. Çok sayıda ölü ve yaralı çete de arazide kalmıştır ve Türk ordusu tüm çabalarına rağmen ölü ve yaralılarını araziden çıkaramamıştır. Alandaki çatışmalar ağır ve ferdi silahlarla devam etmektedir. Öte yandan Türk ordusunun Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Eyn Deqnê, Minnix ve Belûniyê alanlarına yönelik saldırıları drone keşif uçakları, havan topları, obüs, katyuşalarla devam etmektedir.

Yaşanan tüm bu çatışmalarda kahramanca savaşan arkadaşlarımızdan biri ağır olmak üzere 4 savaşçımız yaralanmıştır.”