YPG'den bir haftalık bilanço

YPG, Türk devleti ile çetelerinin saldırılarını devam ettirdiği, özellikle Şera ve Şêrawa'nın hedef alındığını belirtirken, saldırılarda bir savaşçılarının yaşamını yitirdiğini de duyurdu.

YPG Basın Merkezi, internet sitesi üzerinden bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türk ordusunun Efrîn kantonuna yönelik son 7 gündeki saldırı ve hak ihlallerinin bilançosunu kamuoyuyla paylaştı.

YPG'ye göre son hafta yaşananlar şöyle:

“10.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler havan ve obüs toplarıyla Efrîn Kantonu’nun Şera ilçesine bağlı Eyn Deqnê ve Maranez köyleri ile Şêrawa ilçesine bağlı Basûfanê köyüne saldırmıştır.

11.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrîn Bölgesi Efrîn kantonunun Şêrawa ilçesine bağlı Cilbir ve Basilê köylerine top atışları düzenlemiştir. Yine 18.00-19.00 saatleri arasında Türk ordusu Efrin kantonu Efrîn Bölgesi’nin Eyn Deqnê ve Maranez köylerine yönelik saldırı gerçekleştirmiştir. Ayrıca aynı gün, insansız keşif uçakları Şera ilçesine bağlı Qitmê bölgesi üzerinde uçuş gerçekleştirmiştir.

12.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler doçka ve BKC silahlarıyla Efrîn Bölgesi’nin Şera ilçesine bağlı Maranêz köyüne ve Cindirês Bölgesi’ne bağlı Şehit Şilan Tepesi’ne saldırı düzenlemiştir.

13.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler iki araç ve bir dozerle güçlerimizin mevzilerine saldırı girişiminde bulunmuş, ancak güçlerimiz tarafından fark edilerek saldırı girişimine ağır silahlarla cevap verilmiştir. Çeteler çaresiz kalarak kaçmışlardır. Sonuç olarak çetelere ait bir dozer güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. Çeteler kaçtıktan sonra doçka, obüs ve tank toplarıyla Efrîn Bölgesi’ne bağlı Şera ilçesinin Eyn Deqne, Vila Qadi, Maranez, Beluniye ve Qestele Tepesi’ne saldırmıştır. Yine Efrîn kantonuna bağlı Cindires bölgesinde Baz Tepesi ve Barin Tepesi arasındaki bölgeye doçka ve BKC tipi silahlarla saldırmış ve çatışma çıkmıştır. Öldürülen ve yaralanan çetelere ilişkin net bilgi elde edilememiştir. Diğer taraftan Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları Efrîn Bölgesi’ne bağlı Şera ilçesinin Qestele, Qitme ve Kefer Cenne üzerinde gezmiştir.

14.08.2017 tarihinde saat 11.00’de Türk ordusuna bağlı çeteler obüslerle Efrîn Bölgesi'nin Şera ilçesindeki Beluniye Tepesi’ne saldırmıştır.

15.08.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler BKC, doçka ve obüslerle Efrîn Bölgesi'nin Şera ilçesine bağlı El Kamiye, Maranez ve Beluniye’ye saldırmıştır. Top saldırıları sonucu bir savaşçımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmış ve bir savaşçımız da ağır yaralanmıştır.

16.08.2017 tarihinde saat 01.00’de Türk ordusuna bağlı çeteler Efrîn Bölgesi'nin Şera ilçesine bağlı Eyn Deqne ve El Kamiye’ye saldırmıştır. Ayrıca aynı gün çeteler havan toplarıyla Efrîn kantonunun Şerawa ilçesine bağlı Basufane Tepesi’ne saldırmıştır.”