YPG’den Türk ordusunun saldırılara ilişkin açıklama

YPG, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin son 4 gün içerindeki Rojava’ya yönelik saldırı ve ihlallerini açıkladı.

İşgalci Türk ordusu ve komutası altındaki çetelerin Rojava’ya yönelik ihlal ve saldırılarının devam ettiğini belirten YPG, Efrin ve Kobane üzerindeki hava hareketliliğinin de arttığına dikkat çekti.

YPG’nin verdiği bilgiler şöyle:

“05.07.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler, Efrin’in Şera ilçesinin Maranez köyüne tank ve doçkalarla, Efrin’in Şera ilçesinin Basufanê köyüne havanlarla saldırmıştır. Aynı gün insansız keşif uçakları Qestelê, Maranez û Belûniyê köyleri üzerinde uçuş gerçekleştirmiştir.

06.07.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Basufanê köyüne havan toplarıyla, Maranez köyüne doçkalarla saldırmıştır. Yine aynı gün Türk ordusunun insansız hava araçları Şiyê üzerinde, savaş uçakları da batı Kobanê üzerinde uçmuştur.

07.07.2017 tarihinde çeteler, havan toplarıyla Basufanê köyüne, doçka ve BKC silahlarıyla Şehit Şilan tepesine saldırmıştır. Ayrıca insansız hava araçları Qestelê tepesi, Kefer Cennê ve Xedamet üzerinde uçuş gerçekleştirmiştir. Türk askerleri ve çeteleri tank gülleleri ve doçkalarla Maranez, Eyn Deqnê, Minnix ve Belûniyê köylerine saldırmıştır. Aynı gün çeteler, Fırat nehrinin doğu yakasında bulunan Kobanê’ye bağlı Şêxler kasabasını havan toplarıyla saldırmıştır.

08.07.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler, havan toplarıyla Efrin’in Cindirêsê ilçesinin Baz tepesine saldırmıştır. Havan toplarının atışı sonucunda çıkan yangında köylülere ait tarlalar zarar görmüştür. Bu kez Efrin’in Şêrewa ilçesinin Basufanê köyüne saldırı girişiminde bulunmak isteyen çetelerin güçlerimiz tarafından fark edilmesiyle çatışma çıkmıştır. Çatışma sonucunda çetelerin saldırıları kırılmış, kaçmak zorunda kalmışlardır. Çetelerin ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir bilgi elde edilememiştir. Savaş alanından kaçan çeteler bu kez havan ve katyuşa toplarıyla Basufanê köyüne saldırmıştır. Aynı gün çeteler, Efrin’in Şera ilçesinin Belûniyê köyüne havan topları ve doçkalarla saldırmıştır.”