YPG’den, Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklama

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Rojava’ya yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

YPG açıklamasında, saldırıların son süreçte yoğunlaştığına dikkat çekildi.

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarının son bir haftalık bilançosunu açıkladı.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamadaki bilgiler şöyle:

 “22.07.2017 tarihinde Türk ordusuna ait keşif uçakları Eyn Deqne ve Maranez üzerinde gezinmiştir. Ayrıca aynı gün Baz Tepesi’ne saldırı girişiminde bulunan çeteler güçlerimiz tarafından fark edilmiş ve güçlerimiz ile çeteler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışmalar sonucunda çeteler kaçmıştır.

23.07.2017 tarihinde Türk ordusu ve çeteleri Efrin’in Şera ilçesine bağlı Eyn Deqne, Şêwerxa ve Baflonê köylerine obüs ve doçkalarla saldırmıştır. Yine BKC tipi silahlarla Qestele Tepesi’ne saldırmışlardır. Aynı gün 17.00-19.00 saatleri arasında Türk ordusu keşif uçakları Efrin Kantonu üzerinde ve Şera ile Mabeta ilçeleri arasında gezinmiştir.

24.07.2017 tarihinde Türk ordusu ve çeteleri obüs, tank ve havan toplarıyla Eyn Deqne, Maranez, El Kamiye ve Baflone’ye saldırmıştır. Ayrıca aynı gün çeteler havan toplarıyla Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Baz ve Barin tepelerine saldırmıştır. Türk ordusu keşif uçakları Efrin’in Şiye ilçesi üzerinde gezmiş; Türk askerleri Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Hamame köyü ile Şiye ilçesine bağlı Senare köylerine ateş açmıştır. Güçlerimiz aynı anda Türk ordusunun saldırılarına karşılık vermiş ve Türk ordusuna ait bir araç darbelenmiştir, Türk ordusu tarafından öldürülen ve yaralananlara ilişkin net bilgi edinilememiştir.

26.07.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler doçkalarla Efrin’in Cindires ilçesine bağlı Şehit Şilan Tepesi’ne ve Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı Basufane köyüne saldırmıştır. Ayrıca aynı gün Türk ordusu ve çeteleri havan toplarıyla Efrin’in Şera ilçesine bağlı Qitme, Xedemat, Qestele Tepesi, Baflone, Maranez ve Eyn Deqne alanlarına saldırmıştır.

28.07.2017 tarihinde Türk ordusu keşif uçakları Efrin’in Şera ilçesine bağlı Qestele Tepesi üzerinde gezmiş ve Türk ordusuna bağlı çeteler doçkalarla Qestele Tepesi’ne saldırmıştır.

29 Temmuz 2017 tarihinde Efrîn’in Şera İlçesi’ne bağlı Marazkê, Xedamat, Maranez, Malikiyê, Berada Malikiyê köylerine ve ilçe merkezine obüs ve havan toplarıyla saldırı gerçekleşmiştir. Ayrıca, Şehit Şilan Tepesi’ne doçka silahlarıyla saldırı gerçekleşmiştir. Yine Efrîn’in Şera İlçesi’ne bağlı Maranez, El Qamiyê, Vîla Qadî ve Eyn Deqnê cepheleriyle Efrîn’in Şêrawa İlçesi’ne bağlı Başemrê ve Basûfanê köyleri ve Efrîn’in Cinderêsê İlçesi’ne bağlı Îska Köyü, Baz, Barîn ve Şehîd Şîlan tepeleri bölgesinde güçlerimiz ile Türk devletine bağlı çeteler arasında doçka ve BKC silahlarıyla çatışma çıkmış ancak çetelerin ölü ve yaralıları hakkında net bir bilgi elde edilememiştir.

30 Temmuz 2017’de Türk devletine bağlı çeteler doçka silahlarıyla Efrîn’in Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basufanê Köyü ve Cindirêsê İlçesi’ne bağlı Şehit Şilan Tepesi’ne saldırmıştır. Güçlerimiz çete saldırılarına anında karşılık vermiştir. Çeteler aynı gün obüslerle Efrîn’in Şera İlçesi’ne bağlı Eyn Deqnê Köyü’ne saldırmıştır.”