YPG’den Türkiye’nin saldırılarına ilişkin açıklama

YPG Basın Merkezi işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Kuzey Suriye bölgeleri üzerindeki saldırılarının devam ettiğini ve Türk ordusunun Reqalı bir göçmeni katlettiğini belirtti.

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Rojava-Kuzey Suriye bölgelerine dönük son 7 günlük saldırı bilançosunu açıkladı.

YPG sitesinde yer alan bilançonun ayrıntıları şöyle;

“Türk devleti ve komutasında hareket eden çetelerinin Rojava topraklarına dönük saldırıları ve hak ihlalleri devam ediyor. Türk askerlerinin taraması sonucu Reqa’dan göç etmiş olan bir sivil katledildi.

Türk ordusu ve çetelerinin 7 günlük saldırı ve hak ihlalleri bilançosu şöyledir:

01.09.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çetelere ait bir keşif uçağı bölgemizde keşif yapmak istediği sırada güçlerimizce hedef alındı ve düşürüldü.

02.09.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler doçka silahı ve B7 roketleriyle Efrin Kantonu’na bağı Cindirêsê Bölgesi’nde bulunan Barîn ve Baz tepelerine, yine doçka silahı ve havan toplarıyla Efrin Kantonu’nun Şera İlçesi’ne bağlı Baflonê Tepesi’ne yönelik saldırı gerçekleştirmiştir. Top atışları sonucu bir savacımız şehadete ulaşmıştır.

03.09.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrin Kantonu’nun Cindirêsê Bölgesi’ndeki Baz, Barîn ve Dêrbelût tepelerine, Şera İlçesi’ne bağlı Beflonê Tepesi’ne, Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basûfanê ile Bircikê Eilêman köylerine ateş açtı. Güçlerimiz de saldırılara anında karşılık vermiş ancak çetelerin ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgi elde edilememiştir. Yine aynı gün bir grup çete, Efrin Kantonu’nun Şera İlçesi’ne bağlı Maranez Köyü hattına yeni mevziler oluşturmak isterdi. Güçlerimiz çeteleri fark etmiş ve BKC silahlarıyla karşılık vermiştir. Karşılık verilmesi sonucu yeni mevzilerin yapımı durulmuştur.

04.09.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler doçka silahları ve havan toplarıyla Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basûfanê Köyü’ne saldırmıştır. Yine ferdi silahlar ve B7 roketleriyle Efrin Kantonu’na bağlı Cindirêsê Bölgesi’ndeki Baz ve Barîn tepelerine, saat 21.00 sularında ise obüslerle Şera İlçesi’nin Belûniyê Köyü’ne saldırı gerçekleştirmiştir. Ayrıca insansız keşif uçakları Cindirês Bölgesi’nde dolaşmıştır. Güçlerimiz çete saldırılarına anında karşılık vermiştir.

05.09.2017 tarihinde saat 16.30 sularında Türk ordusuna bağlı çeteler, doçka silahları ve obüslerle Efrin Kantonu’nun Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basûfanê Köyüne, doçka silahlarıyla Cindirêsê Bölgesi’ndeki Berxwedan ve Batman tepelerine saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz çete saldırılarına anında karşılık vermiştir.

06.09.2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler, havan toplarıyla Efrin Kantonu’nun Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basûfanê Köyü’ne, doçka silahları ve havan toplarıyla Şera İlçesi’ne bağlı Belûniyê ve Eyn Deqnê köyleri ile Qestelê Tepesi’ne, ayrıca ağır silahlarla Cindirêsê Bölgesi’ndeki Baxtiyar ve Batman tepelerine saldırı düzenlemiştir. Yine aynı gün saat 15.30 sularında Girê Spî Kantonu’nun sınır üzerinde bulunan Xizêla Köyü’nde Türk ordusu Reqa’ya bağlı Esediyê Köyü doğumlu bir sivile ateş açarak katletmiştir. Yaşamını yitiren sivilin cenazesi güçlerimiz tarafından kaldırılmış ve ailesine teslim edilmiştir.