YPG’li 9 savaşçı sonsuzluğa uğurlandı

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit olan 9 YPG savaşçısı, Hesekê ve Serêkaniyê’de sonsuzluğa uğurladı.

Rojava’nın Serêkaniyê şehrinde, Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 3 YPG savaşçısı için tören düzenlendi.

Serêkaniyê, Dirbesiyê kenti ve Zirgan kasabasından yüzlerce kişi, YPG savaşçıları Mehmûd Hise (Elî Erebo), Ehmed Yûsif (Kawa Hemîd) ve Ibrehîm El-Ebid’in (Mehmûd Serêkaniyê) cenazelerini Şehit Rüstem Cudi Şehitliği’nde toğrağa verdi.

Şehitlikte YPG/YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi. Ardından Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Zekiye Qido, şehitler sayesinde tüm bölge halkının özgür bir şekilde topraklarında yaşadıklarını belirterek, şehitlerin takipçisi olma sözünü yineledi.

Törenin devamında, YPG adına konuşan Zana Zogros ise, her üç şehidin ailesine baş sağlığı dileyerek, konuşmasının sonunda şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü yeniledi.

Konuşmaların ardından şehitler sloganlar eşliğinde defnedildi.

Reqa’da şehit düşen 6 YPG savaşçısı da, Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Hesekê’de ise YPG savaşçıları Radî Ewed (Dîno Ferat), Şerîf Hemo (Şivan Hesekê), Ehmed Mihemed(Şengal Şivan), Mihemed Ehemed (Şengal Şivan), Mihemed Îbrahîm (Mihemed Hol), Samî Yûnis (Bêjan Tiwêna) ve Hisên Ehmed’i (Rênas Hol) için Şehit Dijwar Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Siltan Ehmed ve TEV-DEM’den Şexmus Ehmed, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, bölgenin özgürleştirilmesinde şehitlerin rolüne dikkat çekti ve şehitlerin takipçisi olma sözü verdi.

Törenin devamında konuşan YPG’li Zeki Kobanê’ ise, YPG savaşçılarının her zaman bölgenin güvenliği için canını vermeye hazır olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından şehitler sloganlar eşliğinde defnedildi.