YPG savaşçıları: Biz bu mevzilerdeyiz halkımız rahat olsun!

Türk devletinin Suriye'deki çeteler ile birlikte Efrîn'e yönelik saldırı girişimlerini değerlendiren YPG gerillaları, Türk işgaline karşı direneceklerini söyledi.

Türk devleti ve onun işbirlikçi çetelerinin Efrîn topraklarına yönelik işgal etme tehdidi hala devam ederken, Azez hattından sürekli olarak Efrîn topraklarına tank, havan ve obüs saldırıları gerçekleştiriliyor. Bu saldırılar sadece mevzilerde bulunan YPG savaşçılarına değil, son dönemde sivil halka yönelik olarak da yoğunlaşmış durumda. Türk devleti ve çetelerin bu saldırılarına karşılık veren YPG savaşçıları bu saldırıları püskürttükleri gibi, Azez sınırındaki mevzileri de tahkim ediyor.

Azez'e bir kilometre mesafede bulunan YPG savaşçıları yaşanan saldırılara karşı, halkın rahat olmasını ve Türk devleti ve himayesindeki çetelerin işgaline izin vermeyeceklerini belirtti. Azez sınırında mevzide bulunan Mahsum Efrîn, Türk devleti ve çetelerin Efrîn ve Şehba'yı işgal etmelerine izin vermeyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Bizler şimdi Villa Kadı dediğimiz yerdeyiz. Ezaz şimdi bizden bir kilometreden biraz da uzakta. Biz son mevzilerdeyiz. Türk devleti bu mevzileri kırmak için çok saldırı gerçekleştirdi. Bizim direnişimizi anlayınca geri çekilip her gün tank ve obüs atışlarıyla bizi yıldırmaya çalışıyor. Bizler mevzilerimizde rahatız. Bu saldırılar bize zarar vermiyor. Fakat top atışlarında bize zarar veremeyeceğini anlayan işgalciler sivil alanlara ve halkın çalıştığı tarlalara top atışında bulunuyor. Efrîn ve Şehba halkı rahat olsun. Bizler bu mevzilerde olduğumuz sürece Türk devleti bu işgali gerçekleştiremeyecek. Aksine bizler Efrîn ve Kobane hattını birleştireceğiz.”

Yine aynı mevzide Mahsum Efrîn’le birlikte yer alan Kahraman Efrîn, işgal girişimlerini boşa çıkardıklarını belirterek “Türk devleti bu hat üzerinden bir çok defa işgal için girişimde bulundu. Direnişimiz onun bu saldırısını kırdı. Türk devleti hala Kürt halkına karşı düşmanlığına devam ediyor. Kürt halkının haklarını almasını istemiyor. Biz işgalci Türk devletinin saldırılarını beklemekle kalmayacağız sistemimizi daha da güçlendireceğiz. Yenilmek hiç aklımızda yok. Son bir tek Kürt kalana kadar direniş hep sürecek. Bizler nasıl topraklarımızı Efrîn'i koruyorsak, Efrîn halkıda her şeyi ile bizimle. Efrîn halkı evlerinde rahat olsun ve uyusun bu mevziler kırılmayacak” diye konuştu.