YPG savaşçısı Mehmûd Ecûr, Til Temir’de toprağa verildi

Reqa hamlesinde şehit düşen YPG savaşçısı Mehmûd Ecûr, Til Temir Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı.

Serêkaniyê halkı Reqa Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Mehmûd Ecûr’un naaşını almak için Wetenî Hastanesi önünde bir araya geldi. Kitle şehidin tabutunu aldıktan sonra uzun bir araç konvoyu eşliğinde Til Temir Şehitliği’ne hareket etti.

Konvoy Til Temir’e ulaştığında yüzlerce kişi tarafından “Şehîd Namirin” sloganlarıyla karşılandı.

Şehitlikteki uğurlama töreni YPG-YPJ savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Askeri törenin ardından konuşma yapan YPG komutanlarından Kawa Til Temir, ülke topraklarının tamamını DAİŞ çetelerinden temizleyene kadar şehitlerin yolunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Özgürlük şehitlerinin kanlarıyla özgür ve onurlu bir yaşamın inşa edildiğini söyleyen Kawa Til Temir şöyle devam etti: “Şehit Mehmûd YPG saflarına katıldığı günden beri demokratik ulus ve halkların kardeşliği devriminin direniş ruhunu herkese gösterdi.”

Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Şêxa Xelîl de şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti ve şehitlerin mücadelesini devam ettireceklerini söyledi.

Konuşmaların sona ermesinin ardından şehide ait şahadet belgesi törende okundu ve kardeşi Hisên Ecûr’a teslim edildi. Şehidin kardeşi şahadet belgesini aldıktan sonra yaptığı konuşmada kardeşinin şahadetiyle onur duyduklarını belirtti ve mücadelesini devam ettireceklerinin sözünü yineledi.

Törenin sonunda Şehit Mehmûd Ecûr’un naaşı “Şehîd Namirin” ve “Bijî Berxwedana YPG” sloganları arasında toprağa verildi.