YPJ Reqa'nın ortasına bayrak dikti

Reqa operasyonun öncü güçlerinden YPJ’li kadın savaşçılar, kent merkezine bayrak dikti.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), Reqa'yı DAİŞ karanlığından kurtarmak için "Büyük Savaş" adıyla başlattığı operasyon, 91’inci gününde devam ediyor. Kentin yüzde 65’inden fazlasını kontrol altına alan QSD’li güçler batı cephesinde El Berîd ve Mirûr mahallelerine, doğu cephesinde ise Rewda Mahallesi'ne operasyon düzenliyor. 3 mahallede çatışmalar şiddetlenirken, operasyonun öncü güçlerinden YPJ, Reqa kent merkezinin tam ortasına bayrak dikti.

KENT MERKEZİNDE YPJ BAYRAĞI DALGALANIYOR

Eski Reqa bölgesi ve kentin en büyük caddesi olan 23.Cadde’nin kesiştiği yere bayrak diken YPJ’li savaşçılar, en ön cephelerde DAİŞ çeteleriyle savaşıyor. Çeteler bayrağı düşürmek için son üç gündür 3 koldan yoğun saldırılar gerçekleştirirken, YPJ’li savaşçılar ise saldırılara sert karşılık veriyor. DAİŞ’li suikastçıların da hedefinde olan bayrağa, günde onlarca mermi atılıyor. Bayrağı tutan sopaya onlarca mermi isabet etmesine rağmen YPJ bayrağı düşmedi.

'YÜZYILA DAMGAMIZI VURACAĞIZ'

YPJ savaşçıları ise 5 yıllık DAİŞ karanlığını başladığı yere gömeceklerini, Reqa’ya bayrak diken gücün yüzyılla damgasını vuracağını belirtiyor. Kadın savaşçılar, o gücün öncülüğünü yaptıklarını belirterek, adım adım karanlığın merkezini kontrol altına aldıklarını söylüyor.