Şirnexliler 7 Mayıs’taki seçim mitingine hazırlanıyor

Yeşil Sol Parti, 7 Mayıs’ta Şirnex’te düzenleyeceği seçim mitingine katılım çağrısında bulundu.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) çalışmalarını sürdürüyor. Birçok kentte mitingler düzenlenecek.

Bunlardan birinin adresi Şirnex. 7 Mayıs’ta Şırnak Valiliği binası önünde yapılacak mitinge, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Newroz Uysal Aslan, Mehmet Zeki İrmez, Ayşegül Doğan ve Bedirhan Osal katılacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni siyasi parti temsilcileri, Botan halkını mitinge çağırdı.

Yeşil Sol Parti Şirnex İl Eş Sözcüsü Ahmet Başak, büyük bir mitinge hazırlandıklarını ifade ederek, “Bir aydır seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte ev ev, sokak sokak, gezerek bu dönemde yapılacak seçimin ne kadar önemli olduğunu halkımıza anlattık. Seçim çalışmaları kapsamında 7 Mayıs'ta Şirnex'te büyük bir mitinge hazırlanıyoruz” dedi.

Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Mehmet Zeki İrmez, “Büyük bir başarı için bütün Botan halkımıza çağrımız; gelin hep birlikte alanda olalım. Bizler kendimize inanıyoruz, AKP-MHP iktidarını hep birlikte göndereceğiz" diye belirtti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şirnex İl Eşbaşkanı Ayşe Salğucak, "Halkımızdan beklentimiz bu mitinge coşkularıyla, renkleriyle katılmasıdır" şeklinde konuştu.

HDP yöneticisi Gurbet Aslan ise “Biz kadınlar zılgıtlarımızla, coşkumuzla kazanacağız” diyerek şunları ekledi: “Kadınların artık bu zulmü kabul etmemeleri ve mitinglere öncülük ederek buna ses çıkartmaları gerekir"

HDP Seçim komisyonunda yer alan Taybet Bilge, mitingde 14 Mayıs’ın rengini belirleyeceklerini söyledi.