Bakırhan: Artık yeni bir Türkiye inşa etmek gerek

Yeşil Sol Parti Sêrt Milletvekili Adayı Tuncer Bakırhan, 14 Mayıs’ta herkese sandığa gitme çağrısında bulunarak, “Gerçekten artık yeni bir Türkiye inşa etmek gerekiyor” dedi.

ANF’ye konuşan Bakırhan, Sêrt halkının demokrasi ve özgürlük sorununun en başat sorun olduğunu ifade ederek, “Siirt halkıyla mücadele ederek, durmayarak, direnerek bunu başaracağımıza eminim. Çünkü Siirt bu konuda çok önemli bir birikime, bir deneyime de sahiptir” dedi.


Sokakta yargılanmayan, cezaevi görmeyen Sêrtlilerin çok az olduğunu ifade eden Bakırhan, “Burada cezaevi sürekli dolar taşar. Öyle ki bir ara üç defa üst üste kongre oldu. Üç yönetim de cezaevinde. Tabii diğer kentlerimizde de benzer uygulamalar var ama buraya daha çok özel çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Sêrt'te işsizliğin en önemli sorunlardan biri olduğunu kaydeden Bakırhan, “Bu bilinçli yapılıyor. Yani Kürt'ün buradan göçmesi, metropollere gitmesi, orada kimliğinden, doğasından, kentinden uzak kalması için sistemin yapmadığı hiçbir şey yok. Her şeyi yapıyor. Yoksa gerçekten burada üretime dayalı bir ekonomik sistem geliştirilirse yetiştirilmeyecek hiçbir ürün yok. Dünya kadar genç nüfus var, dünya kadar üretim burada teşvik edilebilir. Bunların hiçbiri yapılmıyor. Devlet buradaki Kürtleri kendi kaderiyle baş başa bırakmış” şeklinde konuştu.

Bütün bunlara rağmen Sêrt halkının toprağından, doğasından kopmadığını belirten Bakırhan, “Yaklaşık 30 yıldır aktif siyaset yürütüyorum. Ben bu kadar direngen, bu kadar bağlı, bu kadar kendi değerlerine sahip çıkan yer görmedim demeyeceğim. Tabii ki vardır ama Siirt'in bu konuda çok özel bir yeri var. Siirt özgürlük istiyor” dedi.

Herkese 14 Mayıs’ta sandıklara gitme çağrısında bulunan Bakırhan, “Gerçekten artık yeni bir Türkiye inşa etmek gerekiyor. Birinci yüzyılında birçok etnik inanç grubu, birçok emekçi mağdur edildi, yok sayıldı. İkinci yüzyılda Kürt'ün, Alevinin, farklı olanın, ötekinin de içerisinde yer aldığı, eşit yurttaş olduğu bir Türkiye için, gençlerin hapse girmediği, okuduğu, aş iş sorunu yaşamadığı bir Türkiye için, kadınların katledilmediği, İstanbul Sözleşmesi ve yine kadın haklarının uluslararası standarda kavuştuğu bir sistem için sandığa gitmek gerekiyor.

Ayrımcılığın ortadan kaldırdığı bir sistem için gitmek gerekiyor.

Eşit yurttaş olmamız için sandığa gidilmesi gerekiyor.

Güzel bir Türkiye, güzel yarınlar için, çocuklarımız için, çocuklarımızın mutlu olduğu demokratik bir Türkiye için sandığa gitmenin dışında başka bir seçeneğimiz olmadığını düşünüyorum.

Siirtli kardeşlerimizin, gençlerin, kadınların da bu inançla sandığa giderek, oy atarak, oylarına sahip çıkarak, oylarının sonucunu alarak buna büyük katkı sunacaklarına inanıyorum. Aracılığınızla başta Siirt halkı olmak üzere aslında Türkiye'deki bütün halklara da seçimde başarılar diliyorum.”