Mereş Yeşil Sol Parti: Vekillik seçiminde sadece kendi adayımıza oy veriyoruz

Yeşil Sol Parti Mereş İl Seçim Koordinasyonu, CHP'nin kentte “Yeşil Sol Parti bize destek veriyor" şeklinde halkı manipüle ettiğini açıkladı, "Milletvekilliği seçiminde sadece kendi adaylarımıza destek veriyoruz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mereş İl Seçim Koordinasyonu, CHP’lilerin kentte “Yeşil Sol Parti bize destek veriyor, oylarınızı bize verin” şeklinde çalışma yaptığını açıkladı. Partinin Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde bulunan konteynerde yapılan açıklamaya Yeşil Sol Parti Mereş milletvekili adayları ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri katıldı.  

'TAVRIMIZ İSTİSMAR EDİLMESİN'

Yeşil Sol Parti Parti Meclis (PM) üyesi Erhan Yapıcı, “Seçimdeki tavrımızı uzun tartışmalar sonucunda açıkladık. Faşizmi geriletmek için, daha özgür yarınlar için elimizi taşın altına koyacağız. Bu ceberrut, kadına, gence, doğaya düşman iktidarın sonunu getireceğiz. Bunun için partimiz Yeşil Sol Parti, aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklediğini açıkladı. Ama bir gülle baharın gelmeyeceğini bildiğimiz gibi sadece Sayın Kılıçdaroğlu’nu desteklemekle de demokratik, özgür, eşit bir düzenin gelmeyeceğinin de farkındayız” dedi.

 Seçimlerdeki tavırlarının Mereş’te siyasiler tarafından istismar edildiğini belirten Yapıcı, “Sayın Kılıçdaroğlu’na olan desteğimizi sanki vekillik için de yaptığımız gibi yalan yanlış ifadelerle halkımız manipüle edilmeye çalışılıyor. Tarihi ve sonuç alıcı tavrımızı görmezden gelip, küçük hesaplar peşinden koşanlara çağrımızdır; iktidarın onlarca yıldır yaptığı yalan siyasetini kendinize daha şimdiden yöntem yapmayın. Millet İttifakı'nın adayları Maraş’ta partimizin vekillik seçimlerinde de kendilerini desteklediği yalanını bıraksınlar” dedi.

Yapıcı, “Maraş’ta iddialıyız. Maraş halkımızın feraseti bu siyasi cambazların oyunlarını boşa çıkaracaktır” diyerek, partilerine oy verilmesini istedi.