Yeşil Sol Parti: Herkesi diktatörü devirmek için sandığa davet ediyoruz

YSK’nin verilerine göre yurt dışında kurulan sandıklarda ve gümrüklerde 1 milyon 138 bin 743 seçmen oy kullandı. Yeşil Sol Parti, "Herkesi sandık başına giderek diktatörü ve şürekasını devirmeye davet ediyoruz" dedi.

14 Mayıs’ta Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da seçimler için 27 Nisan’da başlayan oy verme işlemleri 73 ülkede ve 52 seçim bölgesinde kurulan sandıklarda, yurt dışında seçmen kütüğüne kayıtlı 3 buçuk milyon kişi oy verecek. Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda ve Lüksemburg’da o verme işlemi 9. günÜNde devam ediyor. İsviçre, ABD, Avustralya, Belçika, İngiltere, Norveç, Yunanistan ve Kanada’da ise 29 Nisan’da başlayan oy verme işlemi 7. gününde devam ediyor. Çekya, İsrail, İtalya, Polonya ve Romanya’da ise 2. gününde devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) elde edilen verilere göre,  gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerde 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemi kapsamında saat 13.00 itibarıyla 1 milyon 138 bin 743 seçmen oy kullandı.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 9 Mayıs'a, gümrüklerde ise 14 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

'SANDIK BAŞINA GİDİP DİKTATÖRÜ DEVİRELİM'

İsviçre’de 30 bin 46 kişi oy kullanırken, seçmenlere çağrıda bulunan Yeşil Sol Parti İsviçre Seçim Koordinasyonu, “Tarihi ve büyük sorumluluklar üstlendiğimiz bir süreçten geçiyoruz. Tarihin en amansız saldırılarına direndik, diz çökmedik ve yenilmedik. Tarihlerinin en büyük ahlaksız ve saldırılarını yapanlara diz çöktürdük. Son bir sıkımlık canları kaldı. Kurdistanlılar, yurtsever halkımız ve dostlarımızın bir oy ile oluşacak dev dalga, bir tsunamidir. Bizi bitirmeye siyaset dışına ittirmeye çalışan bu faşist çetecilerden hesap sormanın zamanı olduğunu herkese hatırlatıyoruz. Sandık başına giderek diktatörü ve şürekasını devirmeye davet ediyoruz herkesi” dedi.

Sandıklarda oyunu kullanan Kurdistanlı seçmenler de herkesi sandıklara gidip oy kullanmaya davet etti.