Bakur’dan Medya Savunma Alanları’na gerilla eylemleri devam ediyor

HPG Basın İrtibat Merkezi, 27-29 Kasım arasında YJA Star ve HPG gerillalarının Türk işgal ordusuna yönelik eylemlerinin ve işgalcilerin yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırıların ayrıntılarını paylaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin Kurdistan Özgürlük Gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlere ve Türk ordusunun işgal ve imha saldırılarına ilişkin açıklaması şöyle:

Serhed bölgesi

* 27 Kasım saat 18:00’da Îdir’a bağlı Korxan karakolu suikast taktiği ile iki koldan hedeflenerek eş zamanlı olarak vuruldu. Burada 2 işgalci cezalandırıldı.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 28 Kasım günü saat 06:30, 07:00, 09:30 Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ağır ve orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. 1 mevzi darbelendi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

* 28 Kasım günü saat 12:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 28 Kasım günü saat 21:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine güçlerimizce müdahale edildi. Müdahaleden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Heftanîn bölgesi

* 27 Kasım saat 11:00’da Şehîd Kendal alanındaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar

* 27 ve 28 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 5 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

 28 ve 29 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 8 kez kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

 İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 27, 28 ve 29 Kasım’da Garê bölgesinin Girê Reşîd alanı 2 kez, Heftanîn bölgesinin Gundê Şîlanê alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Gundê Şêlazê alanı 2 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Şehîd Şerîf alanları 6 kez olmak üzere; toplam 12 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* 28 Kasım’da Xakurkê bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.