Türk devletinin Amediyê’deki kontrol noktaları görüntülendi

Güney Kurdistan’daki işgali genişleten Türk devletinin bu kez Amediyê ilçesine bağlı Berwarî Bala’da kontrol noktaları kurarak, halkın kimlik bilgilerini sorguladıkları ortaya çıktı.

Rojnews’in ulaştığı yeni görüntüler işgalci Türk devletinin Duhok kentine bağlı Amêdiyê ilçesinde kurduğu kontrol noktası kurduğunu gösterirken, yerel kaynaklar bu kontrol noktalarında yurttaşların kimlik bilgilerinin sorgulandığını belirtti. 

Kontrol noktasında geçenler Türk devleti askerlerinin kendilerine, “Burası Türkiye toprakları, kimlik ve pasaportlarınızı yanınıza alarak seyahat edin” uyarısında bulunduğunu bildirdi.

Türk devleti son aylarda işgali genişletirken, kontrol noktaları kurarak, Kürtleri kendi topraklarında tehdit etmeye devam ediyor. Kırsal alandaki köyler de sistematik bir şekilde bombalanıyor. Sivil toplum örgütleri onlarca köyün zorla boşaltıldığını, yüzlercesinin tehdit altında olduğnu bildiriyor. Ayrıca yılın başından bu yana işgalcilerin saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Türk devleti işgal operasyonlarında Barzani ailesinin partisi KDP’ye güveniyor.