15 ülke 61 milyon hektar orman sözü verdi

Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen bir konferansta 15 ülke, 60 milyonu hektarı aşkın alanları yeniden ormanlaştırma sözü verdi.

Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen bir konferansta 15 ülke, 60 milyonu hektarı aşkın alanları yeniden ormanlaştırma sözü verdi.

Konferans 21 Mart Newroz günü yapıldı. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği, 15 ülkenin 2020 yılına kadar 61.9 milyon hektarı ormanlaştırma sözü verdiğin açıkladı. Bunlar Latin Amerika, Asya ve Afrika ülkelerinden oluşuyor.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği Genel Müdürü Inger Andersen, yeniden ormanlaştırmanın, iklim değişiklikleri, biyoçeşitliliğin korunması, beslenme güvenliği ve ekonomik büyüme gibi küresel sorunlara karşı koymada büyük bir katkı sunacağını söyledi.

Norveç Çevre Bakanı Tine Sundtoft, konferans sırasında yaptığı açıklamada "Sadece sera gazı salınımlarının azaltılmasını yetmediği bir noktadayız" dedi.

Çevre Bakanı, "Atmosferdeki karbondioksit emisyonlarını aktif bir şekilde yakalamalıyız. Ormanların yeniden restorasyonu, bunu en ucuz maliyetle yapmanın yoludur" diye ekledi.

Yeniden ormanlaştırma programına katılan ülkeler şöyle:

Amerika Birleşik Devletleri: 15 milyon hektar

Etiyopya: 15 milyon hektar

Demokratik Kongo Cumhuriyeti: 8 milyon hektar

Meksika: 7,5 milyon hektar

Guatemala: 3,8 milyon hektar

Peru: 3 milyon hektar

Uganda: 2,5 milyon hektar

Ruanda: 2 milyon hektar

Brezilya, Salvador, Costa Rica, Kolombiya, Ekvator ve Şili ise 1 milyon hektar veya daha az düzeyde yeniden ormanlaştırma sözü verdi.