4 ülkede faal suç örgütüne operasyon: 26 gözaltı

Avrupa Polis Ofisi (Europol) tarafından yürütülen operasyonlarda Çin ile Avrupa ülkeleri arasında insan kaçakçılığı yapan ve ‘oldukça organize’ bir suç örgütünün hedef alındığı duyuruldu.

Avrupa ülkelerine yönelik insan ticaretine karşı yapılan operasyonlarda en az 26 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor. 4 ülkede yapılan operasyonlar kapsamında Çinlilere ait 300’e yakın şirkete de baskınlar düzenlendi.

Europol tarafından yapılan açıklamada, operasyonların Avusturya, Kıbrıs, Slovenya ve İsviçre’de düzenlendiği ve çoğu Çin uyruklu bin 154 kişiye kimlik kontrolü yapıldığı bildirildi. Gözaltına alınan kişilerin fuhuş da dahil birçok alanda kaçak olarak çalıştırılmak üzere insanları sahte dökümanlarla Avrupa ülkelerine getiren bir organize suç örgütü üyesi oldukları bilgisi verildi.

Söz konusu organize suç örgütünün hedefinde olan 14 kişinin de operasyonlar sırasında koruma altına alındığı kaydediliyor. Çin ile Avrupa ülkeleri arasında faaliyet gösteren suç örgütünün sahte dökümanlarla getirdikleri kişileri genelev, masaj salonları, restoranlar ve manikür salonları gibi yerlerde çalıştırdıkları da edinilen bilgiler arasında.