Çin’de sivrisinek polisin hırsızlığı çözmesine yardım etti

Çin'de, Fuzhou kentinden polis memurları bir apartman hırsızlığını araştırdı. Duvara ezilmiş ölü bir sivrisinek dışında hiçbir tanık bulamadılar. DNA analizinden sonra, eylemlerini doğrudan itiraf eden şüpheliyi buldular.

Sivrisineklerden pek hazzedilmez. Ama bir kez olsun, bir sivrisinek ölmüş olsa bile oldukça değerli bir işbirlikçi olmuşa benziyor.

Haziran ayı sonlarında, Çin'in uzak batısındaki Fuzhou kentindeki polis, Fujian eyaletinin başkentindeki bir apartman dairesinde hırsızlık olayını araştırdı. 

Fransa’da yayınlanan haftalık resimli bir dergi olan Paris Match’de yer alan haberde,  Polise göre, hırsız sahibi olmadığı dairede rahatlamış: Mülkün yanı sıra değerli eşyaları da çalmış, akşam yemeği hazırlamış ve hatta orada uyumuş.

GERÇEKLERİN TEK TANIĞI: BİR SİVRİSİNEK

Ne yazık ki kimse olaya tanık olmadı. Biri hariç. Polis, soruşturmaları sırasında, isimsiz bir el tarafından apartmanın duvarında ezilen sıradan bir sivrisinek kalıntılarını fark etti. Akıllarından hemen bir soru geçer: Tesadüfen bu sivrisinek hırsızı ısırmış olabilir mi? Duvarda kabaca temizlenen küçük kan lekesi göz önüne alındığında, polis buna ikna oldu. 

Daha sonra, onları önceki suçlardan tutuklanmış bir adama götüren DNA analizlerine başlarlar. Hırsız hemen tutuklanır. Bu mantıksız ama çürütülemez kanıtla yüz yüze geldiğinde, hırsızlığını itiraf eder ve hatta henüz açıklığa kavuşturulmamış üç kişiyi daha ele verir.