ABD’de yolcu uçağı düştü

ABD’de yolcu uçağı düştü

ABD’nin San Francisco kentinde 308 kişinin bulunduğu yolcu uçağının havaalanına iniş yaptığı sırada düşmesi sonucu 2 kişi ölürken, 47’si ağır 181 kişi de yaralandı.

Güney Kore’nin Aisana Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçak, San Francisco Uluslararası Havalimanı'na iniş yaparken düştü.

Güney Kore'nin başkenti Seul'den havalandığı bildirilen uçağın düşüş sebebi henüz bilinmezken, görgü tanıkları tarafından çekilen videolarda, yolcuları acil çıkış kapılarından atlayarak yanan uçaktan uzaklaşmaya çalıştığı görülüyor.

Düşüşten sonra parçalanmadığı görülen uçağın orta tavan kısmının yandığı, kuyruk kısmının ise ciddi hasarın olduğu görülüyor.

Olay nedeniyle San Francisco Uluslararası Havaalanı, geçici olarak hava trafiğine kapatılırken, Güney Kore Yonhap ajansı olay anında 300 yolcu kapasiteli uçakta 292 yolcu ile 16 mürettebatın bulunduğunu bildirdi.

ABD’li ilk yardım ve sağlık yetkilileri olayda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 181 kişinin ise hastanelere kaldırıldığını bildirdi. Söz konusu yaralılardan 47’sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.