ABD Venezüella çalışma ataşesini sınırdışı etti

ABD Venezüella çalışma ataşesini sınırdışı etti

Venezüella'nın üç Amerikan diploması sınırdışı etmesine misilleme olarak ABD de Venezüella çalışma ataşesini Salı akşamı sınırdışı etti.

Venezüella tarafından yapılan açıklamaya göre ABD, Wahington'daki Venezüella çalışma ataşesini sınırdışı etti. Bu bilgi Amerikan makamları tarafından da doğrulandı.

Venezüella Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin "Washington'daki Venezüella Bolivar Cumhuriyeti çalışma ataşesi Calixto Ortega Rios, onun büyükelçilikteki ikinci sekreteri Monica Sanchez ile Huston'daki konsolos Marisol Gutierrez'in sınırdışı edilmesine karşı çıktığını" söyledi.

ABD, bunların 48 saat içerisinde ülkeyi terk etmelerini istedi.  ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili "Venezüella hükümetinin bir kez daha Amerikalı yetkilileri temelsiz iddialarla sınırdışı etmeye karar vermesi üzüntü vericidir" diyerek, bunun da misilleme gerektirdiğini ifade etti.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Pazartesi günü muhalefetle anlaşmalı olarak ülkenin elektrik şebekesi ve ekonomisine yönelik sabotaj eylemlerini körüklemekle suçlanan üç Amerikalı diplomatın sınırdışı edilmesi talimatını vermişti.

Venezüella Eylül ayının başında büyük bir elektrik arızası yaşadı. Yetkililer bunu sabotaj olarak değerlendirdi.

Washintgon ve Caracas'ın karşılıklı olarak 2010'dan bu yana büyükelçilikleri bulunmuyor ama her iki devlet de çalışma ataşeleri ile bulunduruyor.