Afganistan'da azınlıklar hedefte: 13 sivil öldürüldü

Afganistan'ın güneyine giden bir otobüse saldıran silahlı kişiler, 13 sivili öldürdü.

Afganistan'ın güneyine giden bir otobüse saldıran silahlı kişiler, 13 sivili öldürdü.

Saldırı bugün saat 01:00 sıralarında başkent Kabil yakınlarındaki Wardak eyaletinde meydana geldi.

Yetkililer silahlı bir grubun, bir otobüs içerisindeki yolculara ateş açtığını bildirdi. Saldırıyı öğleye kadar da üstlenen olmazken, saldırının gerçekleştiği Sayadabad ilçesi Taliban hareketinin güçlü bir varlık gösterdiği biliniyor.

Komşu Gazni eyaletinin valisi Muhammed Ali de 13 sivilin ölümünü doğrularken, silahlı kişilerin otobüs yolcuları arasında 13 sivili seçtikten sonra tek tek öldürdüğünü belirtti.

Aynı kaynağa göre, soruşturmacılar kurbanların Hazaralar gibi etnik veya dini bir azınlık mensupları olup olmadığını tespit etmeye çalışıyor. Şii inancını benimseyen Hazara etnik grubu, son zamanlarda birçok saldırının hedefi oldular.

24 Şubat günü, silahlı ve maskeli kişiler Hazara etnisitesine mensup 30 Şii'yi kaçırmıştı. Bunlar da Afganistan'ın merkezine doğru otobüsle yolculuk yapıyorlardı.

7 Mart günü İslam'ın mistik bir akımı olan sufiler de, Kabil'de bir camide saldırının hedefi oldu. Aralarında başkentteki sufi topluluğunun ruhani liderinin de olduğu en az 6 kişi hayatını kaybetti.