Afganistan'da Büyükelçilik aracı vuruldu: 1 ölü, 1 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla Türk Büyükelçiliği güvenlik aracına saldırı düzenlendi. İntihar saldırısında 1 Türk astsubay öldü, 1 astsubay da yaralandı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla Türk Büyükelçiliği güvenlik aracına saldırı düzenlendi. İntihar saldırısında 1 Türk astsubay öldü, 1 astsubay da yaralandı.

Kabil'de patlayıcı yüklü araçla geçekleşen intihar saldırısında Türkiye Büyükelçiliği güvenlik aracı hedef oldu. Yerel saat ile 05.45'te gerçekleşen saldırıda, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'ı korumakla görevli tim aracına yönelik gerçekleşti. Saldırıda 1 astsubay öldü 1 astsubay da yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı da konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "İntihar saldırısında Türk Büyükelçiliği'nin konvoyu hedef alındı" denildi.

Saldırıyı üslenen Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, Taliban’ın NATO üyesi Türkiye ile bir sorunu olmadığına vurgu yaparak; “Saldırı anında Türklere ait araç da bölgede varsa yanlışlıkla onlar da zarar görmüştür, bizim Türklerle düşmanlığımız yok" dedi.