Almanya'da kendisini restorana kapatan Kürt gözaltına alındı

Almanya'da kendisini restorana kapatan Kürt gözaltına alındı

Almanya'nın Friburg kentinde aile bireyleri ve yakınlarıyla birlikte kendisini bir fast-food'a kapatan ve Kürt olduğu belirtilen bir kişi, gözaltına alındı.

Alman medyasına göre, Kürt kökenli olan "şüpheli", Perşembe günü akşam saatlerinde 12 kişiyle birlikte kendisini Fribourg-en-Brisgau'daki bir restorana kapattı. Bu kişilerin tümünün "şüpheli"nin aile bireyleri, yakınları ve arkadaşları olduğu bilgisi verildi. Polis, bunun bir "rehin alma" olayı olduğu değerlendirmesini kabul etmedi.

N24 televizyon kanalına konuşan bir polis sözcüsü, kimliği öğrenilemeyen kişinin bu sabah gözaltına alındığını söyledi. Polis sözcüsü, "Artık tehlike kalmadı" derken, bu şahısla birlikte kendilerini "gönüllü olarak" restorana kapatan kişilerin de sağ salim olduğunu söyledi.

36 yaşındaki "şüpheli" kişinin poliste daha önce silah ve uyuşturucu maddeye ilişkin yasanın ihlali konusunda kaydının olduğu belirtilirken, neden böyle bir eylemde bulunduğu konusunda net bir bilgi yok.

Polis tarafından yapılan yazılı açıklamada "şüpheli" şahsın Perşembe günü öğleden sonra mahkemenin ifadeye çağrısına gitmediğine dikkat çekilirken, şahsın "cezalandırılmaktan korktuğu" ifade edildi.