Almanya’da Nusra üyesi mahkeme önüne çıkarıldı

Almanya’dan Türkiye üzeri Suriye’ye giden ve El Nusra çetelerine katılan bir Alman kadının yargılanmasına başlandı.

Çocuklarıyla beraber Suriye’den dönen ve silah bomba eğitimi aldığı belirlenen kadın, ‘devletin güvenliğini tehdit eden şiddet eylemlerine katılmaktan’ yargılanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde de DAİŞ’e katılmak üzere Türkiye’ye gitmeye hazırlanan 3 DAİŞ üyesi gözaltına alındı.

Allgäu kentinde yaşarken iki yıl önce İslamiyeti kabul eden Alman kadının geçtiğimiz yıl başında Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek El Nusra çetelerine katıldığı bildiriliyor. Kız çocuklarıyla birlikte El Nusra üyesi bir kişiye sığınan kadının daha sonra bu çetenin ikinci eşi olarak nikahlandığı ve silah eğitimi aldığı da iddianamede yer alıyor.

Genç kadının 7 yaşındaki kız çocuğunun dahi kalaşnikof silahla çekilmiş fotoğrafları da iddianamede yer alıyor.

‘KENDİNİ SAVUNMAK’ İÇİN SİLAH BULUNDURMUŞ!

Münih’teki bir mahkemede görülen davada, zanlının silah bulundurduğunu kabul ettiği, ancak silahları ‘kişisel güvenliği’ için kullandığını iddia ettiği bildiriliyor. Zanlı kadının El Nusra’ya katıldığını söylediği, fakat çete örgütünün El Kaide’ye bağlı olduğunu bilmediğini söylediği de kaydediliyor.

El Nusra üyesi kadının Suriye’de kaldığı 3 ayın ardından çatışmaların artması üzerine Almanya’ya dönmeye karar verdiği de edinilen bilgiler arasında. Zanlı kadın ayrıca, Suriye’ye sadece ‘insani yardım’ amacıyla gittiğini de iddia etmişti.

Daha önce Suriye’ye giden ve tekrar Almanya’ya dönen radikal dinci örgüt üyelerinin sayısı 200 civarında. Alman makamlarına göre, bu kişilerden 70 kadarı Suriye’de insanlık dışı saldırılara katıldılar.

FBI 3 DAİŞ ÜYESİNİ GÖZALTINA ALDI

Öte yandan, ABD’de yapılan bir operasyonda Türkiye üzerinden Suriye’ye gitmek üzere olan 3 DAİŞ üyesi gözaltına alındı. New York ve Florida’da iç istihbarat örgütü FBI ajanları tarafından yapılan operasyonlarda Özbekistan ve Kazakistan vatandaşı 3 kişi gözaltına alınarak, savcılığa sevk edildi.

FBI yetkilileri, gözaltına alınan kişilerin Suriye’ye gitmek istediği, ancak gidememeleri halinde ise ABD’de saldırılar düzenlemeyi planladıkları bilgisi verildi.