Almanya’da sosyal pedagog ve eğitmenlerin grevi kapıda

Almanya’da çalışma koşullarının düzeltilmesini ve maaş artışı talep eden yüz binlerce sosyal pedagog ve eğitmene ilişkin müzakerelerde çözüm bulunamadı.

Almanya’da çalışma koşullarının düzeltilmesini ve maaş artışı talep eden yüz binlerce sosyal pedagog ve eğitmene ilişkin müzakerelerde çözüm bulunamadı. Verdi sendikası, arabulucuların yaptığı teklifi reddederken, önümüzdeki haftalarda yeniden greve gidilmesi gündemde.

Verdi sendikasının temsil ettiği yüz binlerce sosyal pedagog ve eğitmen, kreş ve anaokullarındaki çalışma şartlarının düzeltilmesinin yanı sıra yüzde 10’a kadar maaş zammı talep ediyorlardı.

Arabulucuların sendikalar ve eyaletler arasında yapılan müzakerelerde yaptığı öneriler ise Verdi sendikası tarafından reddedildi. Teklifte, eğitimci ve sosyal çalışanlar için yüzde 2‘den 4,5’e varan maaş zamları önerilmişti.

Teklif kapsamında sosyal eğitmen ve çalışanların maaşlarının kıdemlerine göre 50 ila 150 euro arasında arttırılması, yönetici kadrolarda ise artışın 300 euroyu bulması öneriliyordu.

Müzakerelerin bugün de devam etmesi gerekirken, talepler ve önerilenler arasındaki uçurum nedeniyle herhangi bir sonuç alınamayacağı bildiriliyor.

Sendikanın teklifi reddetmesiyle birlikte grev seçeneği yeniden gündemde. Verdi sendikası üyelerinin Cuma günü toplanarak, grev yapılıp yapılmayacağına karar vermesi bekleniyor.

Daha çok kreş ve anaokullarında görev yapan sosyal çalışan ve eğitmenlerin maaşları birinci derecede brüt 2 bin 366, 6’ıncı derecede ise brüt 3 bin 289 euro arasında değişiyor.