Almanya yeni ‘anti-terör birimi’ kuruyor

Almanya, radikal İslamcı saldırı tehdidinin önüne geçmek için terörle mücadele birimlerini yeniden yapılandırıyor. Bu amaçla polis birimlerine sayısı 750’yi bulacak yeni bir özel birlik eklenecek.

Tagesschau’da yer alan habere göre,  Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, terörle mücadele için yeni bir birim kurmayı amaçlıyor. Yeni birimin, Federal Polis Teşkilatı’na bağlı özel operasyon birimi olan GSG9’a ek olarak yapılanması hedefleniyor.

Federal Meclis İçişleri Komisyonu’ndan alınan bilgilere göre, Fransa’nın başkenti Paris’te Ocak ayında düzenlenen saldırıların polisin bu tür eylemlere karşı yaşadığı zorlukları ortaya koyduğu noktasında ortak görüş hakim. Yeni kurulacak birimin Paris’teki gibi ağır teçhizatlara sahip saldırganlarla mücadele edebilecek ve gerekli ekipmana sahip olması da hedefleniyor.

GSG9 YETERSİZ Mİ KALIYOR?

Hrıstiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) içişleri uzmanı Armin Schuster de, Paris benzeri saldırıların önlenmesinde GSG9 birimlerinin yetersiz kalacağını iddia etti. Schuster, terörle mücadele uzmanlık eğitimi alacak yeni birimlerin Federal Polis'in diğer sorumluluk alanlarında da görevlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, güvenlik birimlerine daha fazla personel, malzeme ve teçhizat sağlanacağını söylemişti. Bu amaçla zırhlı araç ve kurşun geçirmez yelek sayısının arttırılması planlanıyor.

Yeni planlara göre, iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Dairesi (BfV), Federal Polis ve Federal Emniyet Teşkilâtı (BKA)‘ya 2016-2019 yılları arasında toplam 750 yeni personel alınacak. Yeni anti-terör biriminin 500 kadar üyesinin Federal Polis'e alınacak yeni personel arasından seçileceği de bildiriliyor.