Anne Frank’ın hayattaki tek akrabası Elias hayata gözlerini yumdu

Anne Frank’ın hayattaki son kuzeni olan Buddy Elias, 89 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Aynı zamanda Anne Frank Fonu’nun başkanlığını yürüten Buddy Elias, tanınmış bir sinema oyuncusu ve hümanist olarak da biliniyordu. 1925 yılında Almanya’nın Frankfurt kentinde dünyaya gelen Elias, uzun yıllar Anne Frank Vakfı bünyesinde sivil toplum, diyalog ve ayrımcılığa karşı aydınlanma gibi alanlardaki çabalarıyla dikkat çekiyordu.

 Elias, Nazi Almanyası kurbanlarının anısı için uzun yıllar hizmet verirken, ırkçılık ve anti-semitizme karşı duruşuyla da biliniyordu.

1925 yılında doğan Buddy Elias, çocukluğunun ilk yıllarını kuzenleri Margot ve Anne Frank ile geçirdi. Elias, 1931 yılında ailesiyle İsviçre’ye göç etmişti.

Anne Frank, İkinci Dünya Savaşı sırasında yazdığı düşünülen hatıra defteriyle biliniyor. Frank ailesi Nazilerden kaçtıkları Hollanda’nın Amsterdam kentine sığınmış, ancak burada sığındıkları evde ihanete uğramış ve tutuklanmıştı.

Anne Frank, ailesiyle birlikte gönderildiği Bergen-Belsen Toplama Kampı’nda Mart 1945’te yaşamını yitirmişti. Frank’ın hatıra defteri daha sonra sığındıkları evde bulunarak, 60’ı aşkın dilde yayınlanmıştı.