Atina’da AB ile uzlaşıya karşı gösteride olaylar

Yunanistan’da 1 aydır iktidarda olan Radikal Sol Koalisyonun (Syriza) Avrupa Birliği (AB) ile anlaşmasına karşı ilk protestolar başkent Atina’yı karıştırdı.

Yunanistan’da 1 aydır iktidarda olan Radikal Sol Koalisyonun (Syriza) Avrupa Birliği (AB) ile anlaşmasına karşı ilk protestolar başkent Atina’yı karıştırdı. Sol grupların düzenlediği protesto eylemi sonrasında polis ile göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.

Aleksis Tsipras liderliğindeki Syriza’nın bazı reformlar karşılığında AB’nin yardım programını uzatma konusunda uzlaşması ülkedeki bazı anti-kapitalist ve anarşist grupların tepkisine yol açtı. Dün akşam başkent Atina’da toplanan 500 kadar gösterici, AB, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) arasındaki uzlaşıyı protesto etti.

Gösterinin ardından yüzleri maskeli olduğu iddia edilen 50 kadar gösterici ile polis arasında çatışmalar yaşandı. Yunanistan polisine göre, göstericiler tarafından atılan bazı molotof kokteylleri nedeniyle bazı mağazaların vitrinlerine hasar oluşurken, birçok araç da yandı.

Başkentteki gösteriler, Ocak ayı sonunda büyük bir zaferle iktidara gelen Syriza’ya karşı ilk protesto gösterisi niteliğinde.