Bağdat'ta sekiz bombalı araçla saldırı: en az 26 ölü

Bağdat'ta sekiz bombalı araçla saldırı: en az 26 ölü

Irak'ın Bağdat bölgesinde bugün bomba yüklü sekiz araçla düzenlenen saldırılarda en az 26 kişi hayatını kaybetti. Ayın başından beri şiddet olaylarından dolayı ölenlerin sayısı 600'ü geçti.

Saldırılar başkentin yedi mahallesini hedef aldı. Güvenlik ve sağlık kaynaklarına göre bomba yüklü sekiz araçla gerçekleşen saldırılarda en az 26 kişi ölürken, 70 kişi de yaralandı. Bilançonun ağırlaşmasından endişe ediliyor.

En ölümcül saldırı başkentin kuzeyindeki Şaab mahallesinde gerçekleşti. İki bomba yüklü araç ticari bir alanda patladı ve en az 5 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı. Diğer saldırılar Bağdat'ın Baya, Baladiyat, Maştal, Hurriya ve Dora mahalleleri ile başkentin bir banliyösü olan Saba el Bur'da gerçekleşti.

2003'TEN BERİ 500 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ekim ayı başından bu yana 600'ü aşkın kişi şiddet olaylarından dolayı hayatını kaybederken, AFP'nin oluşturduğu bilançoya göre yılın başından beri bu sayı 5 bin 300'ü aşıyor.

Amerikalı, Kanadalı ve Iraklı araştırmacılar tarafından kısa bir süre önce yayınlanan bir araştırmaya göre 2003'teki Amerikan işgalinden bu yana 500 bine yakın kişi savaş nedeniyle hayatını kaybetti.