Belçika’da cezaevindeki radikal İslamcılar için özel bölümler

Yüzlerce radikal İslamcının Suriye ve Irak’a gittiği Belçika, cezaevlerindeki terör suçlularını daha etkin izole etmeye hazırlanıyor.

Yüzlerce radikal İslamcının Suriye ve Irak’a gittiği Belçika, cezaevlerindeki terör suçlularını daha etkin izole etmeye hazırlanıyor.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, cezaevlerinde diğer tutukluları radikalleştireceğinden çekinilen mahkumların özel bölümlere alınacağını duyurdu.

Le Soir gazetesinin bakana dayandırdığı habere göre, Ittre kentinde 26, Bruges’de ise 16 mahkum için özel odalar hazırlanacak. Gazete, söz konusu bölümlerin ‘özel güvenlikli bölge’ olmadığına dikkat çekerken, bu odalarda mahkumlarla daha ‘etkili’ bir biçimde ilgilenilmesi hedeflendiğini yazdı.

Gazeteye göre bakan Koen Geens, yeni oluşturulacak oda ya da bölümlerin daha önce terörist saldırı hazırlığında olan kişiler için olduğunu kaydetti. Haberde, aşırı İslamcı olduğu bilinenlerin cezaevlerindeki diğer mahkumlara yönelik propaganda faaliyetlerinin engellenmesinin temel hedef olarak belirlendiğinin de altı çizildi.

Belçika, Avrupa ülkeleri içinde Suriye ve Irak’a en fazla radikal islamcının gittiği ülke olarak öne çıkıyor. 11 nüfuslu ülkeden DAİŞ ve diğer çete örgütlerine katılmak üzere Ortadoğu’ya gidenlerin sayısının 300 ila 400 arasında olduğu tahmin ediliyor.