Berlin’de Asurilere saldırılar protesto edildi

Almanya’nın Başkenti Berlin’de Asuri-Süryaniler, yaptıkları gösteriyle DAİŞ’in Til Temir ve Haseke'de halklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etti.

Almanya’nın Başkenti Berlin’de Asuri-Süryaniler, yaptıkları gösteriyle DAİŞ’in Til Temir ve Haseke'de halklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etti.

Rojava’nın Haseke kentinde DAİŞ tarafından Asuri-Süryani halkına yönelik yapılan saldırı, Almanya’nın Başkenti Berlin’de protesto edildi. Brandenburg Tor’da yapılan gösteri Asuri-Süryani Demokratik Derneği tarafından organize edildi. Asuri-Süryani bayrakları ile gerçekleştirilen gösteri de DAİŞ’e karşı uluslararası mücadelenin hızlanması yönünde dövizler taşındı. Burada konuşan Dernek yöneticilerinden Simon Yonan DAİŞ’in insanlık dışı katliamlar yaptığına dikkat çekerek; ” Dün Şengal’de Ezidilere yönelik yapılan katliam, bugünde Süryanilere yapıldı. Kürtlere yönelik saldırılar da halen devam ediyor. Bölge halkı bir katliam ile yüz yüzedir. Bu insanlık dışı uygulama ve katliamlara kaşı uluslarası güçler hala sessizliğini koruyor. Bu sessizliğe son verilmelidir”dedi.

Yonan DAİŞ çetelerinin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiğini de hatırlatarak; “Bir Nato ülkesi böylesi bir itifak içerisinde. Buna son verilmeli. Nato üyesi ülkeler Türkiye’yi uyarmalılar.” Simon Yonan, YPG’nin DAİŞ çeteleri karışışındaki başarısını da kutlayarak; “Bugün Kürtler, Asuri-Süryaniler birlikte DAİŞ’e karşı mücadele ediyor. Bu başarı görülmeli ve desteklenmeli. Bütün dünya buna arka çıkmalı ancak insanlık böyle kurtulur” dedi.