Brüksel'de 10 bin kişi hükümeti protesto etti

Belçika'nın başkenti Brüksel'de sendikaların çağrısı üzerine bugün binlerce kişi hükümet politikalarını protesto etmek için sokağa çıktı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de sendikaların çağrısı üzerine bugün binlerce kişi hükümet politikalarını protesto etmek için sokağa çıktı.

Eylemciler Monnaie Meydanı'nda bir araya geldi. Sendikalara göre 10 bin, polise göre 7 bin 500 kişi eyleme katıldı.

Sendika liderleri eylemde yaptıkları konuşmalarda, ücret endekslemesi başta olmak üzere hükümetin işçi ve emekçiyi vuran politikalarına tepkilerini ifade etti.

Sendikalar hükümete baskı kurarak, vergi, iş alanındaki tedbirler, emeklilik reformu, ücret endeklemesi, alım gücü ve kamu hizmetleri konusundaki politikalarından vazgeçmesini sağlamaya çalışıyor.

Sosyalist sendika ABVV'den Rudy De Leeuw, "Ücret endekslemesi, ücretlerde yüzde 2'lik bir kayıp demektir" dedi.

Eylemciler, sermaye gelirlerine konulan bir vergi olan ücret endekslemesinin kaldırılmasının yanı sıra, kamu hizmetlerinin yeniden finanse edilmesi ve sendikalara görüşme özgürlüğünün sağlanmasını istediler.

FGTB sendikasından Marc Goblet, "Sendikalar olmadığı zaman, totaliter bir rejimde oluruz. Belki de sağcı hükümetin istediği budur" dedi.

Sendika liderleri, bir eylem takvimi de çıkardı.  Buna göre 19 Mart'ta kamu servisleri Brüksel'de bir yürüyüş gerçekleştirecek. 30 Mart ile 3 Nisan arasında ise ülke genelinde kitlesel eylemler yapılacak.