DAİŞ vahşeti: 220 Asuri kaçırıldı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, DAİŞ vahşet örgütünün Asuri köylere yönelik saldırılarında toplam 220 Asuri Hıristiyan'ı kaçırdığını bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, DAİŞ vahşet örgütünün Asuri köylere yönelik saldırılarında toplam 220 Asuri Hıristiyan'ı kaçırdığını bildirdi.

Gözlemevi, "Son üç günde 11 köyde en az 220 Asuri alıkonuldu" dedi.  İsveç merkezli Asuri İnsan Hakları Ağı'nın müdürü Usame Edward, yaklaşık 5 bin kişiden oluşan 1000'e yakın ailenin evlerinden kaçarak Haseke ve Qamişlo'ya sığındığını açıkladı.

Yüzlerce aile Qamişlo'da evlere yerleştirilmiş durumda. Kürt insani yardım kurumları, ailelere hızlı bir şekilde gıda ve barınma imkanları sundu.

Qamışlo'da AFP'ye konuşan Asuri ilk yardım ve kalkınma örgütü sorumlusu Jean Tolo, 200 ailenin kentte evlere yerleştirildiğini söyledi.

Tolo, "Sayılarını bilmiyorum. Üç gündür akın akın geliyorlar. Umutsuz bir durumdalar, her şeylerini arkalarında bırakmışlar" dedi.

İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Rojava'nın Tıl Temir bölgesinde 10 Hıristiyan köyü DAİŞ vahşet örgütü tarafından işgal edildi.  Bu köylerde yaşanların evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Halk Savunma Birlikleri YPG'ye göre Tıl Temir köylerinde yaşanan çatışmalarda onlarca DAİŞ üyesi öldürüldü. 22 Şubat'ta DAİŞ çetelerinin saldırıları ile başlayan çatışmaların devam ettiği bildiriliyor. Son günlerde bir çok köy çetelerden temizlendi.

Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan çatışmalardan önce, çoğunluğu Haseke bölgesinde olmak üzere 30 bin dolayında Hıristiyan bu ülkede yaşıyordu.