Die Linke’nin seçim turu devam ediyor

Die Linke’nin seçim turu devam ediyor

Almanya’da 22 Eylül’de yapılacak federal genel seçimler için partilerin çalışmaları devam ediyor. Sol muhalefetin önemli aktörlerinden Sol Parti (Die Linke)’nin 4 Temmuz’da başlattığı seçim turunu aralıksız sürdürüyor.

Genel seçimler için Die Linke tarafından 4 Temmuz’da başlatılan yaz turu parti genel başkanı Bernd Riexinger’in katılımı ile devam ediyor. Kuzey Ren Vestfalya, Hessen, Bavyera ve Baden Württemberg eyaletlerini kapsayan gezi kapsamında bir çok kentte seçim toplantıları ve mitingler düzenleniyor. Alman toplumunda var olan sorunlara gerçek sol bir çizgiden yola çıkarak çözümler arama iddiasında olan Die Linke, “Yüzde 100 sosyal, yüzde 100 halkla birlikte” sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim turu kapsamında bugün Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bulunan Gelsenkirchen’de IG-Metall sendikasının düzenlediği bir konferansa katılan Die Linke Genel Başkanı Bernd Riexinger’in önümüzdeki 11 günlük programı da oldukça yoğun. Die Linke’nin seçim turu şöyle gerçekleşecek:

14 Temmuz Pazar: Baden-Württemberg eyaletine bağlı Leonberg’de bulunan Stadthallenrestaurant’da bir buluşma.

18 Temmuz Perşembe: Schwäbisch-Hall şehrinde sendikacılar ve işyeri temsilcileri ile buluşma. Aynı gün saat 19:30’da Öhringen kentindeki Die Linke üyeleri ile kamuya açık toplantı.

19 Temmuz Cuma: Sabah, Stuttgart’da ücretleri için mücadele eden mağaza çalışanları ile buluşma. Saat 19’da ise Mannheim kentinde bulunan Bürgerhaus Neckarstadt-West’de halkla buluşma.

20 Temmuz Cumartesi: Saat 14:30’da parti liderlerinden Klaus Ernst ile birlikte Bavyera eyaletine bağlı Schweinfurt kentindeki Berliner Platz’da yapılan yaz festivaline (Sommerfest) katılım.

Saat 18:00’de Röthenbacher Hauptstr. 74 adresinde Nürnberg’li seçmenlerle buluşma.

23 Temmuz Salı: Allgäu şehrinde sendikacılar başta olmak üzere birçok çalışan gruplarını ziyareti.

Neu-Ulm’da seçmenlere buluşma. Neu-Ulm’daki seçmen toplantısı “Barfüßer” adlı kafede Paulstrasse. 4 adresinde gerçekleşecek.

24 Temmuz Çarşamba: Bernd Riexinger ve Klaus Ernst’in katılacağı turun son durağı geçtiğimiz ay sel felaketinin vurduğu Bavyera’nın Passau şehri olacak. Passau’da bulunan Klosterplatz’da halkla buluşacak olan Die Linke liderleri, sel felaketinden zarar görenler için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında bağış toplayacaklar.

2005 yılında Demokratik Sosyalizm Partisi (PDS) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD)‘den ayrılan Sosyal Toplum için Seçim Alternatifi (WASG) adlı sol grubun ortaklaşa girdikleri seçimde yüzde 8,7 oy almışlardı. 2007 yılında her iki oluşumun birleşmesi ile Die Linke adını alan parti, 2009 genel seçimlerinde oy oranını yüzde 11,9’a çıkarmıştı.

Şimdiye kadar Bavyera, Baden-Württemberg ve Rheinland-Pfalz hariç tüm eyalet parlamentolarında temsil hakkı kazanan Die Linke, halen 10 eyalette temsil gücüne sahip. Partinin bu yılki hedefleri arasında da Hessen ve Bavyera’da yapılacak eyalet seçimlerinde yüzde 5 barajını aşarak, Hessen’deki varlığını güçlendirmek ve Bavyera’da da ilk kez temsil edilmek var.