ECB'nin yeni merkezi protestolarla karşılandı

Blockupy hareketi, Frankfurt'ta bulunan Avrupa Merkez Bankası'nın 1,3 milyar Euro'ya mal olan ikiz kuleli yeni merkezi binanın açılışına tepki amacıyla protesto gösterileri düzenledi.

Blockupy hareketi, Frankfurt'ta bulunan Avrupa Merkez Bankası'nın 1,3 milyar Euro'ya mal olan ikiz kuleli yeni merkezi binanın açılışına tepki amacıyla protesto gösterileri düzenledi. Açılışa Avrupa devletlerinden ve Almanya'dan şu ana kadar 25 kişi davetli. 
Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) karşı düzenlediği eylemlerle tanınan, antikapitalist Blockupy hareketi, ECB'nin Frankfurt'ta yeni genel merkezinin açılışı dolayısıyla protesto gösterileri düzenledi. 

BİNLERCE KİŞİ EYLEME DESTEK VERDİ

Blockupy, eylemler için birçok ülkeden gelecekler için otobüs, uçak ve tren yolculuklarını organize ederken, eylemlere ve büyük yürüyüşe yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Polis bina önünde planlanan gösterileri yasakladı.
Sabah saatlerinde şehrin farklı bölgelerine yayılan çatışmalarda 400'ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Yapılan eylemlerde onlarca polis aracı ateşe verildi. 60'ın üzerinde aracın yakıldığı, 500'e yakın yaralının olduğu eylemlere İtalya, Yunanistan, İspanya ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden binlerce gösterici katıldı. 
Frankfurt'un tarihi Römer Meydanı'nda toplanan eylemciler burada bir miting gerçekleştirdi. 

POLİS GAZETECİLERE DE SALDIRDI

Yüzlerce gazeteci ve televizyoncunun takip ettiği olaylarda polisin gazetecilere saldırması ve görüntü alınmasını engellemesi tepki çekti. 
Eylem boyunca Frankfurt sokaklarında yoğun gaz bombalı saldırı yapan polisin düzenlediği basın açıklamasında "Hiçbir şekilde polis gaz kullanmadı" demesi ise alay konusu oldu.