Endonezya’daki depremde 22 ölü

Endonezya’daki depremde 22 ölü

Endonezya'nın Açe bölgesinde dün meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde 22 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Endonezya afet yönetim merkezi sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, merkez üssü Sumatra adasının batı ucunda yer alan depremde çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi. Nugroho, “Şimdiye kadar 22 kişi öldü, 210 kişi de yaralandı, binlerce bina ve ev depremde zarar gördü” dedi.

Merkez Açe de bir camiinin yıkılması sonucu 6 çocuk yaşamını yitirirken 14 çocuğun ise enkaz altında sıkıştığı bildirildi. Merkez Açe afet yönetimi yetkililerinden Subhan Sahara, kurtarma ekiplerinin enkaz altında sıkışan çocukları kurtarmak için aralıksız çalıştığını söyledi.

Depremden hemen sonra kurtarma çalışmalarına asker ve polisler sevk edilirken, depremin yol açtığı toprak kaymalarından ötürü bazı yolların kapalı olması nedeniyle bazı bölgelere geçmekte zorlandıkları belirtildi. Söz konusu bölgelere askeri helikopter ve uçaklarla indirim yapıldığı kaydedildi.

Dünyanın en aktif deprem bölgelerinden birinde yer alan Endonezya’da sıklıkla depremler meydana gelmekte. 2004 yılında meydana gelen 9.1 şiddetindeki depremin yol açtığı tsunami de Hindistan Okyanusu çevresinde 230 bin insanın ölümüne neden oldu.