Ermenistan: Türkiye ile ilişkiler başarısızlıkla sonuçlandı

Ermenistan: Türkiye ile ilişkiler başarısızlıkla sonuçlandı

Ermenistan lideri Serj Sarkisyan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde  (AKPM)  yaptığı konuşmada Türkiye ile ilişkileri düzeltme çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. Sarkisyan, gerekçe olarak Türkiye ilişkileri düzeltmeye hazır olmadığını ifade ederek, Türkiye’nin yaklaşımlarını uluslararası toplumu yatıştırmaya yönelik girişimler olarak değerlendirdi. 

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde  (AKPM)  Sarkisyan, Türkiye ile yürütülen ilişkilere değinerek imzalanan protokollerin Türk parlamentosu tarafından onaylanmadığını belirtirken, kısa vadede onaylamayacağını ve bu yüzden de ilişkilerindüzelmediğini ifade etti.

Sarkisyan, Türk hükümetinin son zamanlarda yaptığı bazı önerileri de "uluslararası toplumu yatıştırmaya yönelik girişimler" olarak değerlendirdi. Ermeni lider Türkiye'den hiçbir zaman toprak talebinde bulunmadıklarını da sözlerine ekledi. 

Sarkisyan, Dağlık Karabağ sorununda da Ermenistan'ın barışçıl çözüm istediğini, ancak Azerbaycan’ın yapay engeller ürettiğini ve sorunu güçle çözmeye çalıştığını savundu. Dağlık Karabağ'ın bir Avrupa toprağı olduğunu ifade eden Sarkisyan,  Avrupa Konseyi'ne bölgedeki Ermeni yönetimiyle ilişkiye geçmesi çağrısında bulundu.

Ermenistan bu yıl Mayıs-Kasım ayları arasında Avrupa Konseyi dönem başkanlığı yapıyor.