Esad: Türkiye 'teröristlere' desteğin bedelini ağır ödeyecek!

Esad: Türkiye 'teröristlere' desteğin bedelini ağır ödeyecek!

Suriye Devlet Başkanı Başar El Esad, Türkiye'nin "teröristlere" verdiği desteğin bedelini gelecekte ağır ödeyeceğini söyledi.

Halk TV'ye mülakat veren Suriye Devlet Başkanı Başar El Esad, "terörist" olarak ifade ettiği Suriye'deki savaşçıların sayıları hakkında net bir rakam olmadığını söyleyerek, "Bunun da bir çok nedeni vardır. Birincisi; bu teröristler başta Türkiye olmak üzere komşu devletlerden Suriye'ye girmektedirler. İkincisi de; bu sınırların tamamı kontrol altında değildir. Bu da, belli olmayan sayıların girip çıkmalarına yol açıyor. Her şeye rağmen önemli olan sayıları değildir" dedi.

"Asıl mesele, öldürdüğümüz kadar terörist kadar yenileri sınırlardan sokuluyor" diyen Esad bu grupların Suriye halkı tarafından "genel olarak" destek görmediğini söyledi. Esad, "Suriye halkı bunlara karşı olmasaydı ta ilk başlardan beri Suriye'yi kontrolleri altına alabilirlerdi. Bunların gücü ve zayıflığı, halkın onları kucaklamasında yada reddetmesindedir" dedi.

Türkiye'nin El Kaide bağlantılı gruplara verdiği desteğe ilişkin ise Esad şunları söyledi: "Gerçek şu ki bu teröristlerin bir kısmı Suriye toprakları, bir kısmı da Türkiye sınırlarında mevcuttur. Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalarında da onlara ateş desteği sağlanmaktadır. Türkiye sınırlarının farklı bölgelerinden girmek için manevralarda bulunup gerek ordu gerekse halka saldırıyorlar. Yakın gelecekte bu teröristlerin Türkiye'ye etkileri olacak ve Türkiye bunun bedeli ağır ödeyecektir. Terörü bir kart gibi cebininize koymanız mümkün değildir. Çünkü terör akrep gibidir, cebininize koyduğunda ilk fırsatta seni ısıracaktı."

Esad Kürtlerin durumuna ilişkin de konuştu: "Suriyeliler masaya oturmalı ve Suriye’de gelecek rejimin nasıl olacağına karar vermeli. Federasyon ya da konfederasyon ile ilgili söylenenler, başkanlık sistemi, parlamenter sistem veya hangi rejim olursa olsun şüphe yok ki halkın oylayacağı bir anayasaya göre olmalıdır. Bu konular şu anda gündemde değil. Suriye’de sadece medyada var. herkes şu anda vatan savunması için savaşıyor. Eğer teröristleri alt edemezsek bu sözlerin hiçbir anlamı yok."