Finlandiya’da ırkçılığa karşı dev yürüyüş

Finlandiya’da ırkçılığa karşı sokaklara çıkan binlerce kişi, ülkenin çok kültürlülüğüne olan bağlılıklarını haykırdılar.

Finlandiya’da ırkçılığa karşı sokaklara çıkan binlerce kişi, ülkenin çok kültürlülüğüne olan bağlılıklarını haykırdılar.

Gerçek Finlandalılar (FP) Milletvekili Olli Immonen tarafından sarf edilen ırkçı sözlere karşı sokağa çıkan on bini aşkın kişi, ülkenin çok kültürlü yapısından vazgeçilmeyeceği mesajı verdiler. Başkent Helsinki’de toplanan göstericiler, Finlandiya’nın çok kültürlü bir ülke olduğunu gösteren döviz ve pankartlar taşırken, bazı göstericiler Immonen’in istifa etmesini istediler.

Büyük protesto gösterisine FP’yle ittifak yapan kimi siyasi partilerin  temsilcilerinin de bulunduğu birçok siyasetçi katıldı. Polis yetkilileri, gösterinin olaysız geçtiğini duyurdu.

Olli Immonen, geçtiğimiz gün Facebook hesabından yayınladığı mesajında, “Çok kültürlülük adı verilen bu kabusu yenecek güçlü ve cesur bir ulus hayal ediyorum” demişti. Immonen’in sözleri siyasetçilerden büyük tepki toplamıştı.

5,5 milyon nüfuslu Finlandiya’da nüfusun yüzde 3,5 kadarı yabancılardan oluşurken, ülkede İsveçliler, Laponlar, Ruslar ve Romanlar gibi birçok halktan yerliler de yaşıyor.