Fransa’da saldırı soruşturması sürüyor

Fransa’nın Saint Quentin-Fallavie şehrindeki bir gaz tesisine yapılan saldırı hakkındaki soruşturma sürüyor.

Fransız makamları olayla ilgili 35 yaşındaki Yasiim Salhi’nin yanı sıra eşi, kız kardeşi ve yakınlık derecesi açıklanmayan dördüncü bir kişiyi daha gözaltına aldı.

Tesisin gaz depolama merkezini havaya uçurmayı hedefleyen saldırganın, 54 yaşındaki patronunun kafasını kesip tesisin duvarına astığı ve daha sonra da ev yapımı patlayıcılarla saldırıyı gerçekleştirdiği bildiriliyor.

Paris’te bir açıklama yapan savcı Francois Molins soruşturmada nihai sonuçlara ulaşmak için henüz çok erken olduğunu belirterek bu anlamda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Molins soruşturmayı yürüten güvenlik güçlerinin halen Saint Quentin-Fallavier’de neler yaşandığını aydınlatmaya çalıştığını belirtti.

Fransız makamları Tunus ve Kuveyt’teki saldırılarla eş zamanlı gerçekleşmesinin Saint Quentin-Fallavier’deki saldırıyla bir bağlantı ortaya koymaya yetmeyeceğini, bunu işaret eden bir delilin bulunmadığını ifade etti.

Yine gaz tesisinin bir ABD şirketine ait olmasının saldırganların hedef belirlemesinde bir etken olmadığının düşünüldüğü bildirildi.

Fransız medyasında yer alan haberlerde ise bugüne kadar ülkede yaşanan birçok terör saldırısındaki şüphelilerin aksine Salhi’nin herhangi bir suç kaydı olmamasına dikkat çekiliyor. Salhi’nin 2006 ile 2008 yılları arasında aşırı dinci akımlardan etkilenmiş olması şüphesiyle takip edildiği ifade edilirken bu soruşturmanın daha sonra yinelenmediği belirtiliyor.