Fransa’da Suudi Kralı için plaj kapatılmasına karşı kampanya

Fransa’da tatilini geçiren Suudi Arabistan kralı Salman bin Abdulaziz için bir plajın kapatılmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

Fransa’da tatilini geçiren Suudi Arabistan kralı Salman bin Abdulaziz için bir plajın kapatılmasına yönelik tepkiler devam ediyor. İnternet üzerinden başlatılan imza kampanyasına 135 bine yakın kişi katılırken, ‘ekonomik çıkarlar için’ başlatılan karşı kampanyaya ise sadece 250 kişi katıldı.

Suudi Kralı Salman bin Abdulaziz’in tatil için geldiği Nice kenti yakınlarındaki Vallauris’deki Mirandole plajı halka kapatıldı. Bu kapsamda ayrıca Suudi kralının villasının bulunduğu alana kadar bir asansör inşası için beton döküldü.

Suudi Kralı’nın tatili nedeniyle villasının bulunduğu alanda denize girme ve motorlu taşıt kullanımı da yasaklandı.

Batı dünyasında ülkesindeki anti-demokratik uygulamaları nedeniyle tartışmalı olan Suudiler’e yönelik bu ayrıcalık ciddi tepki çekti. Nice Belediye Meclis üyesi Jean-Noël Falcou, Suudi ailesine verilen ayrıcalığa son verilmesi için imza kampanyası başlattı.

150 bin imza hedefiyle başlatılan kampanyaya gece saatlerine kadar 131 bini aşkın kişi katıldı.

‘SUUDİLERİ AĞIRLAYALIM’ KAMPANYASINA SADECE 208 İMZA

Öte yandan, Suudilere Nice kentinde sağlanan ayrıcalığı ekonomi, devlet güvenliği ve itibar gibi gerekçelerle haklı gören başka bir kampanya da başlatıldı. Ancak sadece 500 imza hedefiyle başlatılan kampanyaya sadece 208 kişi katıldı.